Sunday, May 25, 2008

Kuohujuomaa Sweet Saturdayssa

Sweet Saturdayssa maisteltiin tällä kertaa kolme pulloa kuohuviiniä, kun jokaiselle oli sattunut edeltävällä viikolla mukavia. Kerron siinä järjestyksessä kuin pulloja avattiin. Minulla oli lauantaina nimipäivä ja edellisenä päivänä syntymäpäivä (67 v.), myös Ullan kotiinpaluuta oli aihetta muistaa.
Salokankaan Ullan kustantamon Blue Moonin uusin kirja (Stephen Booth, Henkäys vain) ilmestyi ja Raimolla taas oli ollut syntymäpäivä (57 v.). Oli siis aihetta toiseen pulloon. Kolmannen kierroksen tarjosi Airion Pena, jonka historiantutkijan ura on virkeänä reserviläisenä ollut nousujohteinen; nyt häntä oli jälleen muistettu stipendillä.

Monday, May 19, 2008

Amerikan lesken paluu arkeen

Lauantaina 17.5. illansuussa Ulla palasi Atlantan Dunwoodysta Suomeen. Takana oli seitsemän viikon onnistunut au pair -keikka Susannan perheen luona. Täällä Helsingissä häntä olivat vastassa myös Juha ja hänen lapsensa Veera ja Jaakko.
Veera oli sillä lailla aikaisessa, että tuli jo perjantai-iltana pappansa luokse yökylään. Veera myös kattoi meille illallisen, jonka turvin jaksoimme katsoa Suomi-Venäjä -kiekko-ottelun.
Juha totesi minulle, että nyt ne poikamiespäivät sitten päättyivät. Mihin minä: Ei siinä muuta muutosta tapahdu kuin että ulkoruokintakausi päättyy ja siirrymme sisäruokintaan.

Thursday, May 1, 2008

Ensi kertaa Ullanlinnanmäellä

Vappu meni komeasti. Aattona olin illallisella Johannan ja Heikin luona, mukana olivat myös Tepa ja Matti Lång.
Vapun aamuna klo 9.00 menimme Ullanlinnanmäelle, jossa stadilaiset tapaavat juhlia vappua. Arolat kertoivat, että heillä oli menossa 26. kerta paikan päällä. Minulla oli siis ensimmäinen.

Seurueessamme olivat Arolan ystävät Kruunuhaasta, sekä Salokankaat Jyväskylästä/Kulosaaresta. Meitä oli kaikkiaan lähes kaksikymmentä.