Sunday, August 31, 2008

Sweet Saturdayn syyslukukausi alkoi

Lauantaina 30. elokuuta klo 13-15 meitä oli koolla Oystersissa isohko joukko, kun Yhdysvalloista paluumuuton tehneet Haloset olivat ensi kertaa paikalla. Kun myös Johanna ja Heikki olivat mukana, juttua riitti tavallistakin enemmän. Parissa tunnissa ehdittiin kuumimmat kuulumiset päivittää.

Tuesday, August 26, 2008

Kuvakatselmus kesästä 2008

Blogini päivittäminen päättyi kesäkuussa alkuunsa, kun osoittautui, että nykyinen kannettava tietokoneeni vie niin paljon virtaa, ettei kesäpaikkamme (jossa olimme yhteensä 8 viikkoa kesä-elokuussa) aurinkopaneeli kyennyt sähköä auringosta tarpeeksi keräämään. Erityisen kova oli virrankulutus silloin, kun käytin internettiä. Ongelmaa lisäsi myös se, että aurinkoisia päiviä oli vähänlaisesti. Siispä käytin akusta irtoavan sähkön pääasiassa kirjalliseen työskentelyyn ja elokuussa myös lukuvaloihin.
No, kuvia jonkin verran kesän aikana otin ja seuraavassa osa niistä. Aloitetaan Jaakosta (4 v.), joka liittyi Etelä-Espoon Pallon jalkapallojoukkueeseen. Jaakko kuvassa keskellä vihreä paita päällään ja lippis päässään seuraamassa tarkkaavaisesti valmentajan oppeja.

Kesäkuun alkupuolella olimme Korpilahden Osuuspankin Elohopea-kerhon kahden päivän bussimatkalla Itä-Suomessa (Mikkeli, Imatra, Lappeenranta). Tutustumiskohteet painottuivat vähän sotaisiksi, kuten Päämaja-museoon, Lotta-museoon ja Lappeenrannan linnoitukseen. Toki piipahdimme kahvilla vanhassa komeassa pappilamiljöössä, paikassa joka tunnetaan nimellä Kenkävero. Hienoin elämys oli paluumatkalla kun pysähduimme syömään maineikasta Lemin särää, karitsanpaistia, jota kypsennetään isossa uunissa 14 tunnin ajan. Ravintola on nimeltään Lemin Säräpirtti. Jos aiot mennä nauttimaan särää, katso netistä tarkka aika, milloin iso paisti otetaan uunista nautittavaksi.
Juhannus meni perinteisen kavan mukaan. Vieraina Toukolassa oli Juhan perhe. Juha ja Jaakko pistivät aattona lipun salkoon.
Juhannuksen jälkeen piipahdimme Helsinkiin, jossa ohjelmassa oli muun muassa käynti Korkeasaaressa.
Ja sitten päivitystä Helsinki-kohteisiin: Maakunnista tulevilla vierailla Korkeasaari ja Linnanmäki ovat perinteisiä kohteita yhden päivän matkalla. Nyt ohjelma on tiukentunut sikäli, että ennen niitä pitää ehtiä käymään myös Ikeassa.

Heinäkúun kesävieraita Toukolassa olivat Miettiset Kuopiosta (kuvassa) ja Arolat Helsingistä. Yhteistä visiiteille oli, että laitoin molemmille toisena iltana paellaa a la Villa Veronica, jonka reseptin olen saanut Susannan mieheltä Timpalta.

Kesän merkkitapaus oli, kun Susannan perhe palasi heinäkuun lopussa Suomeen runsaan neljän vuoden Amerikan-keikan jälkeen. Matkahan oli sen verran pitkä, että Sakke jopa syntyi Atlantassa. Näin hän on myös Yhdysvaltain kansalainen. Kusti, joka Atlantassa aloitti sikäläiseen tapaan koulun jo 6-vuotiaana ja ehti käydä siellä 4 luokkaa, jatkaa koulunkäyntiä Helsingin Ressun kansainvälisellä luokalla. Kuvassa Sakke (4 v.) ja Kusti (10 v.) jäätelöllä Kaivopuiston rannassa.



Veera (7 v.) puolestaan on aloittanut koulun Espoossa. Viime sunnuntaina hän käväisi toistamiseen voittamassa oman sarjansa OP-järjestön Hippo-juoksuissa Eläintarhan kentällä. Osanottajia oli Veeran sarjassakin useita kymmeniä. Kuvassa Veera on kuitenkin bambin selässä Korkeasaaressa.