Thursday, February 13, 2014

Klassikkoryhmän blinit Saslikissa

Tervetuloa nauttimaan ensi viikon lauantaina 22.2. klo 16 talvisesongin herkkua, blinejä Stadin legendaarisimmassa venäläisessä ravintolassa Saslikissa Ullanlinnassa. Osoite on Neitsytpolku 12, Tehtaankadun ja Neitsytpolun kulmassa, lähellä kolmosen spårapysäkkiä.


Netistä voit katsoa, millaisia blinejä on tarjolla. Miljöö, jonka kävin juuri tarkistassa, on joka tapauksessa ruhtinaallisen kiehtova.


Kun blinimarkkinat käyvät kuumina, pyydän ilmoittautumisia viimeistään torstaina 20.2. klo 12 (0509190500, touko.perko.ky@elisanet.fi)  Erinomainen tilaisuus ilmoittautua on Sweet Saturday 15.2. klo 16.

Saturday, February 8, 2014

Hemmottelua lomalla Tallinnassa

Ulla (70) sai lapsiltaan lahjaksi kahden hengen ja viiden päivän kylpyläloman. Vaihtoehdoista valitsimme vanhan suosikkimme Kalev Span. Siinä yhdistyvät monet kelpo asiat: sijainti Tallinnan vanhan kaupungin kupeessa, hyvä palvelu ja hyvät hoidot, maukkaat ateriat ja sopuisa koko.


Hemmottelupakettiimme kuului mm. kosteuttava kasvohoito, käsien ja jalkojen parafiinihoito, aromaattinen vartalon kuorinta, kaksi selän hierontaa sekä kaksi istuntoa suolakammiossa. Sauna, kuntosali ja erilaiset uima-altaat olivat koko ajan käytettävissä.


Hotelli tarjosi asiakkailleen myös runsasta oheisohjelmaa, josta valitsimme tällä kertaa maaseutukierroksen. Siihen kun kuului Sakun pikkukaupungissa vierailu pienessä juustolassa, josta ostimme kolmea eri sorttia juustoja, myös tuliaisiksi. Juustola on rakennettu vanhaan navettaan, ja juustot tehdään omasta maidosta. Lehmiä tilalla on noin 50.


Kuvassa näkyviä cheddar-tyyppisiä juustoja kypsytetään kuukauden päivän. Meitä ennen juustoja oli käynyt ostamassa mm. presidentti Tarja Halonen.



Maaseutukierroksen toinen kohde oli Saku Ölletehtaan museo, jossa näimme vanhoja koneita ja saimme maistella kaikkia Sakun oluita.


Muut olivat ennestään tuttuja paitsi Karl Friedrich lager. Se on saanut nimensä 1800-luvulla eläneestä K. Fr. Rehbinderistä, joka rakensi Sakuun myös komean kartanon.


 Viimeinen kuva esittää Saku Ölletehasta helmikuussa 2014