Sunday, June 29, 2014

Pingis ja letut luontokoulun teemoina


Juhannuksen alusviikolla pidimme perinteisen Toukolan luontokoulun. Ilmat eivät hellineet, mutta tekemistä oli runsaasti. Kusti on luontokoulun uusi rehtori, kun HP halusi vetäytyä senior advisoriksi. Aluksi koottiin Kustin johdolla pingispöytä, säänkestävä Stiga Roller Outdoor.



Viime vuonna kunnostetulla parkkipaikalla oli pöydälle sopivasti tilaa.


Viikon aikana lapset järjestivät monia riemukkaita turnauksia. Parin päivän ajan mukana oli myös Veeran paras ystävä Sini.

Juhannuksen aatonaattona Kusti herätettiin yhteislaululla, koska oli hänen 16. syntymäpäivänsä.

Aamiainen oli brunssityyppinen, sen lopuksi söimme herkullista täytekakkua.



Toinen luontokoulumme suosikki oli kevään mökkimessuilta ostettu lettupannu Lucifer. Veera osoittautui erityisen taitavaksi heittäjäksi. Kuvissa kannattaa kiinnittää huomio myös uuteen laavun terassiin. Siitä  kerron lisää seuraavassa jutussani, jonka aiheena ovat kesäpaikassamme tehdyt korjaukset ja laajennukset. Huomaa myös tulisijassa hehkuvat briketit, joiden alla kypsyi 9 tunnin ajan juhannuksen rosvopaisti.

Jaakko oli mukana, kun nostimme rosvopaistin nautittavaksi. Kuvan möhkäleet eivät ole kiviä vaan suojapapereihin kiedottua lampaanpaistia. Rautalangat pitävät pakkaukset koossa ja helpottavat myös paistin nostamista kuumien kekäleiden joukosta.

Juhan tehtävä oli fileroida paisti Juhannuksen päivällispöytään.

Juha otti letunkääntökuvat ja Jaakon kuvan kännykällään ja lähetti ne HP:n sähköpostiin. Kätevää tämä uusi tekniikka. Toki siinä on käytännössä kosolti ongelmia, joiden ratkaisussa HP:n silloin tällöin täytyy turvautua heimon nuorempiin edustajiin.

Wednesday, June 11, 2014

Kesän ensi jäätelöt Kaivopuistossa

Veera ja Jaakko piipahtivat pariksi tunniksi Jääkärinkadulla ja pyysivät isovanhempansa jäätelölle Kaivopuistoon. Parempaa herkkua tuskin muualta saa. Laitan muistoksi muutaman kuvan.

 

 HP toivottaa kaikille hyvää ja lämmintä kesää. Tapaamisiin Sakken synttäreillä ensi lauantaina.