Tuesday, August 18, 2015

Rakennetaan sitä Espoossakin

Samoihin aikoihin aittatyömaan kanssa alkoi Juhan perheen uudisrakennus nousta Espoon Nuottaniemessä. Kun tässä taannoin Sweet Saturdayssa kysyttiin, missä vaiheessa Espoon hanke on, HP laittaa siitä pari kuvaa. Sattumalta tapasimme työmaalla myös Satun, jonka iltalenkki oli johdatellut paikalle.

Kivitalosta oli pystyssä vasta ensimmäinen kerros, joten HP otti kuvan naapuritalosta, joka valmistuu ilmeisesti alkusyksystä. Kyseisellä alueella on 6-7 taloa, jotka sama arkkitehti on suunnitellut ja jotka sama urakoitsija pystyttää Lammin Kivitalon aineksista. Talojen pinta-ala on kaikissa suunnilleen sama, mutta tilaratkaisut ovat jokaisen tilaajan yhdessä arkkitehdin kanssa suunnittelemat.
Juhan perheen talo valmistuu ensi helmi-maaliskuussa, joten HP palannee asiaan silloin.

 
 
 

Saturday, August 15, 2015

Viittä vaille valmis aitta sai polttopuunsa

Marja-Leena ja Pekka kävivät visiitillä Toukolassa, jossa nautimme kauniista kesäpäivästä, seurustelusta, saunomisesta ja grillin kuumentamista herkuista.


 
 
Tuliaisina vierailla oli hyvän valkoviinin lisäksi 34 banaanilaatikollista kuivia koivuklapeja kuten parina kesänä aikaisemminkin. Nyt puut oli hyvä ottaa vastaan kun kesän 2015 isoin projekti, varastoaitta, alkoi olla viimeistelyä vaille valmis. Kiitos tuomisista Marja-Leena ja Pekka.


HP lupaili 30.7. kertoa elokuun puolivälissä, miten aittaprojekti edistyi sen jälkeen kun Kusti ja Sakke olivat palanneet Helsinkiin. HP laittoi katolla viimeiset kurkilaudat ja kattohuovan paikoilleen ja Ulla puolestaan vastasi maalaushommista.



Yhteistyönä syntyi aitan ympärille, kahdelle sivulle, isohko terassi, jonne sovittelimme jo aurinkotuoleja. Vähän jäi ulkomaalaus vielä kesken, kun oli lähdettävä Jääkärinkadulle tulossa oleviin sukujuhliin ja Otavan kirjasyksyn avajaisiin, jotka vietetään kustantamon 125-juhlavuoden merkeissä  Otavan sisäpihalla Uudenmaankadulla.

Friday, August 14, 2015

Vielä ehdit maistelemaan herkkuja

Alkanut viikonloppu on isojen tapahtumien superia, on Flow-festivaalit, Helsinki Marathon, Juhlaviikkojen alku, Jari Sillanpään 50-vuotiskonsertti ynnä muuta. Itse kävimme Narinkkatorilla, jossa keskiviikosta sunnuntaihin on isot kansainväliset suurmarkkinat, jossa esitellään ja myydään monien maiden ruokakulttuurin valioita. Meidän mukaamme tarttui mm. villisikamakkaraa Saarenmaalta ja italialaisten kokkien paistamaa pizzaa.
Laitan toritapahtumasta vain yhden kuvan, melko mahtavan oliivipöydän, jossa oli eri tavoin maustettuja oliiveja kaikista mahdollisista maista.


Kotimatkallamme käväisimme Kampissa, josta Ulla haki tyttärelleen lainaamansa kaulakorun huomisia sukujuhlia varten. Lapinlahdenkadulla ohitimme Ressun, jonka pihalla Sakke pelasi jalkapalloa kavereidensa kanssa. Tätä hän harrastaa lähes joka päivä koulutuntien jälkeen. Kasvoista näet, että koulun alkaminen oli Sakkelle iloinen ja tärkeä asia.