Wednesday, April 25, 2018

"Haastaja Saksasta" on ollut myötätuulessa

HP:n kirja von der Goltzista ja Mannerheimista on ollut markkinoilla runsaan kuukauden. Vastaanotto on ollut suopea, kirjaa on kehuttu niin Hesarissa kuin maakuntalehdissäkin, jopa Kansan Uutisten arvostelussa kiitettiin HP:n lähtökohtia ja näkökulmia. Heti ensi viikolla von der Goltz nousi Helmetin (Helsingin metropolin kirjaston) varauslistan kolmanneksi. Akateemisen Kirjakaupan Top 5 -listalla teos nousi niin ikään kolmanneksi. Saa sitten nähdä, kuinka moneen tuhanteen nousee kirjan myynti. Ihmisillähän on paha tapa pitää kirjan hintaa kalliina, saahan samalla rahalla, kolmella kympillä, jo viinipullon, kun emme ihan kyykkyviineistä puhu.

Saturday, April 21, 2018

Kaksi kirjaa Rivieralla

Tämän kevään Nizzan loma epäonnistui sikäli, että sairastelimme vuoron perään koko kahden viikon ajan. HP:n osalta kysymys oli pitkälti siitä, että kolmen vuoden ponnistus Haastaja Saksasta -kirjan parissa vaati veronsa. Kaunista Rivieralla toki oli, mistä vakuudeksi seuraavat kuvat. Kuvasarjan viimeisin kuva on kävelykatumme liikkeestä, jonka valaisimet olivat suomalaista designea, samaa, jonka Ulla hankki viime kesänä kesähuvilallemme (ks. blogi 9.7.2017). Hukkaan ei loma toki mennyt, sillä oli aikaa keskittyä lukemiseen. HP:n matkakirjat olivat Sillanpään Hurskas kurjuus vuodelta 1919. Tämä sisällissotaan päättynyt teos avasi kirjailijalle tien kohti Nobel-palkintoa. Kirja oli Ruotsissa jopa suositumpi kuin Suomessa, jossa Sillanpää oli helppo leimata punikiksi. Toinen matkakirjani oli Kalle Virtapohjan teos Kekkosesta urheilumiehenä (ks. blogi 17.3.2018). Kelpo teos tämäkin, täydentää sopivasti UKK:n henkilökuvaa osoittaessaan sen, mikä merkitys urheilun parissa luoduilla suhteilla oli Kekkosen poliittiseen toimintaan. Residenssimme kirjastosta HP lainasi vielä pari rikosromaania, mutta niistä ei nyt sen enempää.

Monday, April 16, 2018

von der Goltz Maikkarin Uutisissa

Viime lauantaina oli Helsingissä muistotilaisuus pääkaupungin vapautuksen 100-vuotispäivän merkeissä. Paikalla oli myös Rüdiger von der Goltzin pojanpojan poika, suvun nykyinen päämies. MTV teki Kympin uutisiin aiheesta ison jutun, johon myös HP osallistui antamalla toimittajalle taustatietoja noin puolen tunnin haastattelussa. Toimittaja kiitti ja nosti jutun keskiöön teoksen Haastaja Saksasta, josta myös kreivi tuntui pitäneen. Kysymykseen, oliko von der Goltz sisällissodan suurin sotapäällikkö, Hans von der Goltz vastasi: Jos tutkija Perko niin kirjoittaa, kai se sitten niin oli.

Thursday, April 12, 2018

Prinsessamme täytti 17 vuotta

Viime sunnuntaina Veeran vanhemmat järjestivät hienot perhejuhlat kun heidän esikoisensa Veera täytti 17 vuotta. Valitettavasti HP ei päässyt juhliin mukaan vaan oheiset kuvat ovat Ullan ottamia. Ihan hyviä ovat, vähintään samaa tasoa kuin HP:n ottamatkin. Heimon lisäksi kutsuvieraina olivat Nina lapsineen sekä Max, joka on Veeran ystävä koulusta ja Espoo yleisurheilupiireistä. Ei muuta kuin nautitaan kuvakerronnasta. Satu ja Juha vastasivat entiseen tapaan kattauksesta.