Thursday, August 31, 2023

Kesän 2023 ensimmäiset vieraat

Viime blogissaan tasan kuukausi sitten HP kertoi paitsi terveysongelmistaan myös siitä, miten harmillinen unohdus esti blogin päivityksen. Nyt tätä estettä ei enää ole, joten aloitetaan juhannuksesta, jolloin vieraina Toukolassa oli Juhan perhe täysimääräisenä. Satu ja Veera johdattivat mieluisat vieraat pation kautta takkatupaan.
Ennen lipunostoa ja ateriaa hoidimme muutamia asioita. Niistä suurin oli Jaakon parituntinen puusouvi, kun hän kantoi viime kesänä tehdyt klapit: koivut rannasta takkapuiksi aittaan ja aitassa kuivuneet mäntyklapit puolestaan aitasta saunalle. Olihan melkoinen urakka yhdelle miehelle. Juha ja Veera puolestaan kiinnittivät laituriin uimatikkaat.
Juhannusaaton päivälliseksi oli Tuulensuun tilalla savustettua kirjolohta, salaatteja ja muuta.
Juhannuspäivänä Espoon Perkot jatkoivat matkaansa Hankasalmelle Satun vanhempien kesäpaikkaan. Meille puolestaan tulivat pari päivää myöhemmin Susanna ja Timo, jotka yhden yön jälkeen jatkoivat matkaansa Kuopion suuntaan, jossa he tapasivat monivuotisia ystäviään. Miten kesämme tästä jatkui, siitä seuraavissa blogijutuissa.