Sunday, November 19, 2023

Upea brunssi upeassa miljöössä

Heimomme nautti yhteisen lauantaibrunssin Pikku Finlandiassa, joka on remontissa olevan Finlandia-talon väistötila vuosina 2022-2025. Olihan tyylikäs paikka ja hienostunut brunssi. Puurakenteisen Pikku Finlandian lumo perustuu Loviisassa kaadettuun 95 isoon mäntyyn, joista kaarna on poistettu vesisuihkulla. Näin puun pinta ei vahingoittunut. Erikoista on sekin, että mäntyjen oksia ei ole karsittu vaan ne toimivat visuaalisina elementteinä. Pikku Finlandiassa on monenlaisia kokous- ym. tiloja, kaiken kruununa hieno ravintola, jossa joka lauantai on tarjolla monipuolinen brussi, paras, jonka HP on pitkän elämänsä aikana kohdannut.
YcfoVAfYwRsLokNuhXJCbB6xlYdXdMLmstu7bYe4fnYbpapWwMDbhbyS8skdwpY7adR4mu9Gd0tskAF2HCPz7cNV468X6KtfOLAiRJOto6WsH4ieMBmKhrBl2AK3HczpN1ymo3zP8x-3Mz90XX/s400/DSC04968.JPG"/>
Tämä brunssi oli Ullan ja HP:n joululahja lastensa perheille, ja samalla vietettiin myös lähellä ollutta Isänpäivää. Ohjelmaan kuului myös toinen osio, kun vieraat Ullan johdolla tutustuivat Urheilumuseon tarjontaan, esimerkkeinä vaikkapa Matti Nykäsen mitalit, kuva siitä, kun Paavo Nurmi sytytti olympiatulen Helsingissä 1952, sekä surullisen kuuluisa Hiihtoliiton hemohes-laukku, joka löytyi Tikkurilan Shelliltä 2001.
Eipä sitten muuta kuin että käykäähän brunssilla.

Friday, November 10, 2023

Kyyneleet pois, Argentiina

Edellisessä blogissaan HP ennakoi, että lähipäivinä matkustamme Pendoliinolla, joka on VR:n hienoin juna. Sillä pääsimme mukavasti Jyväskylään, ja matkaseurana meillä olivat Ritva ja Ilkka. Runsaan kolmen tunnin junamatka sujui lähes huomaamatta, kun virkistäydyimme ravintolavaunussa oluella ja nakkimukilla.
Jyväskylässa seuraamme liittyivät Johanna ja Heikki. Söimme päivällisen hotellimme Alexandrian ravintolassa. Lepäilimme vähän ja sitten suunnistimme kohti Jyväskylän kaupunginteatteria, joka esitti hittimusikaalin Evita. Olihan hieno näytäntö. Mukava oli väliajalla tavata myös mökkinaapurimme Hannan ja Vesan.
Sitä HP ei oikein muistanutkaan, miten hienosti Alvar Aallon arkkitehtuuri istui teatteriin. Laitetaan siitäkin pari kuvaa.
Ja lopuksi kokonaisarvio illan musikaalista. Jos HP olisi tiivistämisen mestari Jorma Uotisen tapaan, hän varmaan sanoisi: "Tanssin, tarinan ja musiikin sopusuhtainen balanssi."