Sunday, December 31, 2023

Joulumme monta huipentumaa

Joulun aatonaattona Juhan perhe piipahti yllätysvierailulle. Joimme glögit, vaihdoimme lahjat ja juttelimme mukavia, kun molemmat lapsetkin olivat mukana. Meiltä espoolaiset lähtivät vielä tervehtimään Halosia.
Iän karttuessa hyvässä joulussa korostuvat entisestään jouluateriat ja niihin kuuluva lämmin yhdessäolo lähimpien kanssa. Meidän kasikymppisten oikeudeksi on tullut kutsut valmiiseen pöytään. Aattoilallisen nautimme Susannan ja Timon luona, ja joulupöytä oli entiseen tapaa Timon loihtima. Monista herkuista erityismaininnan ansaitsee mehukas ja maukas graavattu lohi. Hienot astiat ja tyylikäs kattaus antoivat erinomaiset lähtökohdat.
Ruokailuhuoneesta siirryimme salin puolelle, jossa jouluiltamme jatkui traditioita arvostaen.

Friday, December 22, 2023

Rauhallista joulua - hyvät ystävät

Viimein päätimme - monen vuoden harkinnan jälkeen - että emme enää lähetä perinteisiä joulukortteja. Sen sijaan toivotamme ystävillemme joulurauhaa ja hyvää uutta vuotta näin blogitekstin muodossa, ja otamme myös muutaman puhelinkontaktin. Tämä tuntuu aikaan sopivalta tavalta. Tietysti ilahdumme jokaisesta saamastamme joulukortista.
Myös joulukuusesta olemme luopuneet, ja sen sijaan nautimme salimme nurkkauksesta, jonne Ulla on rakentanut hyvin rauhoittavan ja jouluisen miljöön. Pöydällä on esillä myös Antti Järven teos, joka sai vuoden 2023 Tieto-Finlandian. Kirja on HP:n toivoma joululahja.

Tuesday, December 19, 2023

Yhteisin askelin kohti joulun pyhiä

Onpas ollut mukavaa joulun odotusta, kun lähimmät omaiset ja ystävät ovat halunneet tavata ihan noin fyysisesti. Aloitetaan kuvareportaasi itsenäisyyspäivästä, jolloin saimme vieraaksemme Pirjon ja Pentin, jotka tulivat miltei suoraan Madeiralta, loma-asunnolta, jonka he olivat ottaneet haltuunsa kun me siitä luovuimme. Hyvin ovat hekin viihtyneet. HP sai tuliaisiksi pullon Macieiraa, joka on parhaita brandejä. Ulla sai Penan paistamia hirvilihapullia. Molemmista saimme herkutella samalla kun katselimme televisiosta Linnan juhlia. Ulla taas oli laittanut ison lohisalaatin.
Pari päivää myöhemmin saimme lounasvieraiksi Kustin ja Sakken, ja tyylikäs tapaaminen oli tämäkin.
Kusti ja Mette tulivat päivälliselle, jossa tarjolla oli "Merellistä vuokaa", yksi Kustin suosikeista.
Toissapäivänä tapasimme Johannan ja Heikin Senaatintorilla Tuomaan markkinoilla. Nautimme pari glögiä ja söimme porilaiset. Paikan hittiä, puuroannosta, emme tilanneet, koska jono sinne oli kymmeniä metriä pitkä.
Juha piipahti tänään yllätyskäynnille Jääkärinkadulle, ja tuotti näin vanhemmilleen ison ilon.