Wednesday, February 20, 2008

Terveisiä Savon sydänmailta

Kuten viime viikolla kerroin, retkeilimme viikonloppuna Savossa ja tapasimme siellä olevia ystäviämme. Ensin kohteena oli Merja ja Heikki Miettisen koti Kallaveden rannalla, Kuopion kaupunginosassa, jota kutsutaan Saaristokaupungiksi.
Miettisillä on ollut Saaristokaupungissa vajaan vuoden ajan uudehko omakotitalo, johon he tekivät jokusen ammattimiehen avustamana perusteellisen remontin; keittiö, pesuhuone ja sauna menivät kokonaan uusiksi. Varsinkin sauna lasiseinineen on upea.

Kuopiosta ajoimme noin 45 kilometriä Karttulaan, jossa Ritva ja Ilkka Larjomaa ovat rakentaneet kokonaan uudelleen Ilkan isän jo 1940-luvun lopulla pystyttämän rantahuvilan. Hieno oli tämäkin huvila, kaikin puolin hyvin varustettu ja talviasuttava. Kerrottava vielä on, että puolen hehtaarin tontti koki muutama vuosi sitten kovia, kun myrsky kaatoi tontilta 150-200 puuta. Ilmakuva Savon Sanomien etusivulla kertoi, että myrskyn jälki oli kuin Tali-Ihantalan taistelukentiltä. Mutta Larjomaat eivät antaneet periksi ja nyttemmin tonttia kelpaa kyllä asua ja katsella. Varsinainen koti Larjomailla on Espoon Olarissa.

No comments: