Thursday, March 26, 2009

Viimeinen sammuttaa valot

Kun entisen Itä-Saksan asukkaat sankoin joukoin ylittivät Berliinin muurin 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa, lähtijät sanoivat jäljelle jääneille: "Viimeinen sammuttaa sitten valot."

Muutaman kymmenen vuoden päästä tämä on edessä kaikilla kansoilla, jos emme kykene muuttamaan kulutustottumuksiamme, uudistamaan tekniikkaamme, vähentämään päästöjämme ja siten pysäyttämään ilmastonmuutosta. Voi siis tulla päivä, jolloin viimeinenkin valo pakosta sammuu.

Huomenna lauantaina, 28. maaliskuuta, jokaisen velvollisuus on osoittaa olevansa mukana ilmastotalkoissa. Sen voit tehdä WWF:n maailmanlaajuisen Earth Hour -kampanjan merkeissä sammuttamalla valot klo 20.30-21.30. Kampanjan tarkoitus on tuoda esiin huoli ilmastonmuutoksesta. Kampanjassa on mukana yksityisiä ihmisiä, organisaatioita ja kokonaisia kaupunkeja, ympäri maailman.

Ei yksi tunti tietysti maailmaa pelasta, vaikka paljon sähköä säästyykin. Tunti pimeässä kuitenkin kertoo, että haluamme kukin tykönämme olla ilmastotalkoissa mukana. Keinoja siihen on monia muitakin kuin sähkön kulutuksen rajoittaminen.

No comments: