Wednesday, June 30, 2010

Kesäkuun kuvasatoa Toukolasta

Toukolan ensimmäisiä kesävieraita 14.-20.6. olivat Kusti ja Sakke. Viikolle mahtui monia ihmettelyn aiheita, kuten ikivanha iso haapa, joka oli sisältä lahottuaan joutunut antamaan periksi aurinkoon kurkoittavien oksiensa painolle ja kaatunut rantaveteen.

Viime kesän luontokoulussa asennettuihin neljään linnunpönttöön oli kahteen saatu asukkaat, toiseen talitinttiperhe ja toiseen kirjosieppo. Kustin suorittaman laskennan mukaan talitintit ruokkivat poikasiaan 36 kertaa minuutissa ja kirjosiepot 44 kertaa minuutissa. Kirjosiepoilla oli varmaan jokunen poikanen enemmän.

Veden lämpötila oli vain 10 astetta, mutta Kusti ja Sakke uivat iltasaunan aikana vähintäänkin tunnin joka kerta.

Saunan jälkeen takkatuli antoi mukavasti lämpöä. Kuvassa puunladonnan uusin malli, jonka ristimme kerrostaloksi.

Kusti täytti 12 vuotta 19.6. ja sitä tietysti juhlittiin. Samalla juhlittiin Sakken edessä olevaa 6-vuotispäivää (24.6.).

Juhlalounaan söimme Korpilahden kirkonkylän (nykyisin Jyväskylän etälähiö) uudessa rantaravintolassa, Satamakapteenissa. Hieno paikka, jossa kannattaa vierailla.


HP ja Sakke huolsivat vanhan Yamahan (2 hv), jonka Timppa vei yhdessä poikiensa kanssa Karunan mökille, jossa sillä on enemmän käyttöä.


Poikien lähdettyä saimme rantaterassille vieraiksi sorsaemon poikineen.


Juhannusta juhlimme Juhan perheen kanssa. Veera ja HP nostivat lipun salkoon.

Veera avusti isäänsä loimulohen valmistuksessa.

1 comment:

Pappa's Blog said...

Tekstiini livahti virhe: talitinttien ja kirjosieppojen ruokintatiheys oli 36 ja 44 kertaa tunnissa eikä minuutissa. Virhe oli sen verran iso, että sen huomasi heti ensimmäinen lukijani eli Ulla.
HP