Sunday, January 12, 2014

Ulla 70 vuotta, osa I/II: Järven Lumo

Perjantaina 10. tammikuuta heimomme kantaäiti vietti merkkipäiväänsä, jonka ohjelman hän oli itse suunnitellut, poislukien brunssi, jonka Heimopäällikkö tarjosi Jääkärinkadulla klo 9.Itse juhla alkoi Ateneumissa klo 16.


Aloitimme Ateneumin Cafessa, jonne Ulla oli kutsunut heimonsa lisäksi lähimmät sukulaiset ja ystävät. Halauksia ja iloista mieltä oli liikkeellä alusta alkaen.

Laitan taas paljonlaisesti kuvia, ne puhukoot puolestaan. Teksti jää vähemmälle. Muistathan, että kun klikkaat, kuvat kasvavat.




Cafessa ei vielä puheita pidetty, toki laulettiin "Paljon onnea vaan" ja nautittiin kuohuviinit.


Lapsilla on aina iso ja tärkeä rooli heimomme juhlissa.
 

Cafesta siirryimme Ateneumin toisen kerroksen Auditorioon kuuntelemaan Ullan tilaamaa esittelyä taidetalon tämänhetkisestä päänäyttelystä.


Näyttely, Järven Lumo, kertoo Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä, jonka muodostivat sellaiset suuruudet kuin Sibelius, Järnefelt, Halonen, Erkko, Aho ja Soldan-Brofelt.


Näyttelyn tunnuskuvassa on taiteilijoiden postilaatikot. Tämä sai Jaakon (9) kysymään Ateneumin amanuenssilta, missä päin Tuusulanjärveä nämä modernit postilaatikot silloin sata vuotta sitten oikein olivat. Terävä kysymys.


Saimme hyvän opastuksen Järven Lumo -näyttelyyn. Ja kuten huomaat, Ullan vieraat olivat innolla mukana. Esittelyn piti kestää puoli tuntia, mutta motivoitunut ryhmämme aiheutti sen, että amanuessi puhuikin tunnin, ja vastaili myös kysymyksiimme.




Laitan loppuun pari kuvaa esittelyn heijastuskuvista kun itse näyttelyssä ei saanut kuvata. Ensimmäinen kuva on Pekka Halosen maalaus rantasaunastaan ja tekeillä olevasta hirsilinnasta.


Tämän maalauksen kohdetta et hevin arvaa. Kyseessä on nobelistimme F.E. Sillanpaa nuoruutensa voimissa ja 1700-luvun kustavilaiseen asuun pukeutuneena. Taulun maalasi Eero Järnefelt.


 Miten Ullan juhlat sitten jatkuivat, siitä kerron lähipäivinä. Pysykää kanavalla.

 


No comments: