Tuesday, February 27, 2018

Hieno on uusin Tuntematon sotilas

Sattuneista syistä pääsimme vasta eilen katsomaan Aku Louhimiehen Tuntematonta sotilasta. Katsomo oli edelleenkin maanantai-iltana puoliksi täynnä. Tosin muutama kymmenen katsojaa poistui teatterista, kun filmin englanninkielinen tekstitys ei sillä kertaa onnistunut. Mutta mukava oli havaita, että filmi kiinnostaa muitakin kuin suomalaisia. HP:n tulkinnan mukaan tämä kolmas Tuntematon on paras kaikista: hyvät näyttelijät, kuten Eero Aho Rokkana, loistava kuvaus ja visualisointi sekä entisestään parantunut tarina, jossa sotilaiden suhteet toisiinsa ja varsinkin kotiväkeensä saavat enemmän huomiota kuin aikaisemmin. Jos et ole vielä käynyt filmiä katsomassa, menepä kiireesti äläkä jää odottamaan mahdollista tv-esitystä. Siinä elokuvan teho kyllä kummasti heikkenee. Nyt kolmetuntinen sujui teatterissa aivan huomaamatta, HP:ltäkin jäivät pop cornit melkein syömättä.

Tuesday, February 20, 2018

Ridu, Ilu ja von Wrightin veljekset

Tässä äskettäin kävimme Ritvan ja Ilkan kanssa Ateneumissa tutustumassa von Wrightin veljesten taiteeseen. Kun vielä näyttelyn jälkeen kävimme Kappelissa, kyseessä oli kokonainen Taidemenu, joka on niitä mukavimpia tapauksia, joita Helsingissä on tarjolla.Taistelevat metsot ja jokunen muu hieno maalaus on seuraavassa näytillä. href="https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQrd1gi42aLEGqPRZPxQaGQ3dCJI5qtOyE7dnfouyFWJf4_u6QkJaRO8SC_N5l3wCVTk0u68B1KeKzvFYHFGybCmaW-HmMnR8RI7fvq88ujWN69Edu3L9HmSISwbsnEVIlKa2goobcWgje/s1600/DSC08495.JPG" imageanchor="1" > Kappelissa Ritva kutsui meidät ensi kesänä heidän mökilleen Karttulaan, jonka seudulla on mahdollista tutustua moniin sellaisiin paikkoihin, joissa von Wrightit olivat työskennelleet

Wednesday, February 14, 2018

Kun alokkaasta tuli panssarijääkäri

Olimme saaneet kutsun Kustin valatilaisuuteen Vekaranjärvelle, kun Kusti sai kutsua juhlaan neljä läheistään. Pääsimme mukavasti Susannan kyydissä: Timo oli työmatkalla Etelä-Afrikassa ja Sakkea ja Kiaraa sitoi koulu. Valan vannoi noin kaksi tuhatta alokaska ja heillä oli vieraita noin 7000. Hieno päivä oli järjestetty. Ennen valajuhlaa meillä oli aikaa tutustua sotilaskodin tarjontaan ja ihastella Karjalan prikaatin asekalustoa. Ensimmäisen tykki on vanhempaa perua ja viimeisin panssariajoneuvo on maamiinojen nostaja, jonkalaista HP ei ollut aiemmin nähnytkään. Alokkaat järjestäytyivät varuskunnan paraatikentälle, jossa heille pidettiin kannustavia puheita ja jossa he vannoivat sotilasvalan. Pieni osa alokkaista, alle kymmenen prosenttia, oli antanut jo etukäteen sotilaan vakuutuksen. Paraatikentältä uudet jääkärit marssivat ryhdikkäästi kasarmeihinsa. Mukana oli jokunen nainen ja myös muutama tummaihoinen. Valajuhlan jälkeen vierailla oli tilaisuus oman panssarijääkärinsä opastuksella tutustua armeijan sisäpalvelukseen. Punkka ja pinkat olivat viimeisen päälle ojennuksessa, minkä varsinkin äiti ja isoäiti panivat ilolla merkille. Tupatarkastuksen jälkeen siirryimme päivälliselle, jossa pääruokana oli - kuinkas muuten - hernekeitto Seuraava kuva osoittaa, että Kusti on ylpeä uudesta sotilasarvostaan. Kiitos Kusti, kun saimme olla mukana. Ja hyvää motivaatiota ja oikeaa asennetta jatkossakin Karjalan prikaatin Kymen jääkäripataljoonassa, joka on armeijamme valiojoukko-osastoja ja vastuullisella paikalla.

Thursday, February 8, 2018

Mitään ei ole tehtävissä - paitsi markkinointia

Tänään lähti painoon HP:n uusin kirja Haastaja Saksasta - von der Goltz ja Mannerheim 1918 (Docendo, 450 sivua). Sen valmistumisen eteen HP on joutunut viime kesästä alkaen tekemään todella pitkiä päiviä, ja lomatkin ovat jääneet vähiin. No nyt ei enää ole mitään sisällön suhteen tehtävissä, kirja on mikä on, ja se julkistetaan 8. maaliskuuta. Se mitä nyt voidaan tehdä, on lähinnä markkinointia, ja sitähän tämä blogijuttukin on.

Friday, February 2, 2018

Tärkeä täydennys eiliseen - poika tuli

Perjantaina illansuussa tasavallan presidentin kanslia ilmoitti, että Jennylle ja Saulille on syntynyt poikavauva. Tämä siis kaiken muun ilon lisäksi. Tästä Lennukin tykkää. HP lähettää vanhemmille lämpimät onnentoivotukset.

Thursday, February 1, 2018

Kolme kovaa uutista

>HP:n mielestä kuluneen viikon kovimmat uutiset ovat seuraavat: Se että Lennu-koiran vaalikaranteeni loppui ja hän pääsi köllöttelemään täysipäiväisenä Saulin ja Jennyn hoteisiin.
Lennu alkaa olla niitä kuuluisimpia suomalaisia. Kun The New York Timesin toimittaja tuli Suomeen seuraamaan presidentinvaalikamppailua, hän (she) piti niitä jossain määrin tylsinä ja teki näyttävimmän juttunsa juuri Lennusta. Kun diplomaatit tänään pääsivät onnittelemaan uudelleen valittua presidenttiämme, puheen piti porukaan vanhin, siis virkaiältään Suomessa. Hän oli Nicaraguan lähettiläs, joka onnitteli presidenttiä myös tulevasta vauvasta ja samalla lähetti terveiset Lennulle.
Valio myi vuonna 2004 jäätelönsä ja kuuluisan Pingviini-brandinsä kansainväliselle Nestlélle. Nyt Valion Oulun-meijeri alkaa maaliskuusta alkaen valmistaa uutta Super Premium -jäätelöä herkkusuille. Niitä oletetaan löytyvän erityisesti Venäjältä, jossa perinteisesti arvostetaan Valion tuotteita. Jäätelö ei ole, kuten useimmat muut maitotuotteet, Venäjän boikotissa, joten aihetta on odottaa menestystä. Ja löytyy niitä Suomestakin kuluttajia, jotka eivät niin välitä siitä, mitä tuote maksaa.
Fixut taxit tulevat Helsinkiin ensi kesänä- Ne ovat Toyotan hybridejä ja keikan tasahinta on kaupungin alueella 10 euroa. Kuulostaa hyvältä. HP on jo vuosia ihmetellyt, miksi nämä hybridit eivät ole pääkaupungissa pakollisia, vaan miksi kaikilla pitää olla allansa iso Mersu tai Volvo.