Tuesday, December 18, 2018
Vilkkaan loppuviikon kohokohta
Loppuviikon aktiviteetteja olivat Suomen Sotahistoriallisen Seuran esitelmä Tieteiden talossa; dosentti Hannu Takala kertoi siitä sotasaalista, jonka puna-armeija otti haltuunsa Karjalasta talvisodan päätyttyä. Arvokkaimmat esineet, kaikkiaan 107, löysivät tiensä Eremitaasin kokoemiin.
Muita tapahtumia olivat glögit Kustin ja Kieran kotona Korkeavuodenkadulla sekä Rajaton-yhtyeen joulukonsertti Musiikkitalossa yhdessä Satun ja Juhan kanssa. Perjantai meni eri tapahtumissa, joissa aiheena oli P.E. Svinhufvud. Päivä alkoi sillä tavalla lupaavasti, että HP sai tiedon apurahasta, Jonka Suomen Tietokirjailijat oli myöntänyt hänen uudelle tutkimukselleen Vihan kylvöstä vallankumoukseen ja vankileirille. Puolilta päivin Svinhufvudin muistosäätiö jakoi hallintoneuvostonsa kokouksessa Bottalla vuosittaiset palkintonsa. Ensimmäinen meni työryhmälle, joka oli vastannut Svinhufvudin kotitalon Kotkaniemen entisöinnistä ja laatinut siitä myös hienon kuvateoksen.
Tunnustuspalkintoja jaettiin kaksi: toisen sai HP von der Goltz-kirjastaan ja toisen Kati Katajisto kirjastaan Sodasta sovintoon, joka käsittelee Helsingin kaupunginvaltuustoa vuosina 1917-1920. Muistosäätiön hallinnossa tapahtui myös joitakin muutoksia, joista maittakoon tämä: HP:n lankoveli Pena teki säätiön hallituksessa tilaa tohtori, toimittaja Kalle Virtapohjalle, joka on HP:n vanhoja kollegoja Keskisuomalaisesta ja Jyväskylän yliopiston journalistiikan tohtorikoulusta. Penasta puolestaan tuli hallintoneuvoston jäsen. Bottalta siirryimme Svinhufvudin patsaalle seppeleenlaskuun ja sieltä Pikkuparlamenttiin kutsuseminaariin, jonka aiheena oli Svinhufvud, Mannerheim ja valtionpäämiehen asema.
Eduskunnan puhemies Paula Risikko avasi seminaarin ja esitelmiä pitivät professorit Martti Häikiö ja Mikael Hidén sekä Mannerheim-museon johtaja, tohtori Kristina Ranki. Päätöspuheen piti vuorineuvos Kari Jordan. Tässä vaiheessa olimme saaneet seuraamme myös professori Seikko Eskolan, jota HP pitää hienoimpiin kuuluvana urbaanina herrasmiehenä.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment