Sunday, January 31, 2021

Veera on nyt Lidlin mannekiini

Instagramin vastuullinen kesäduuni -kampanjassa Veera edustaa Lidlin nuoria työntekijöitä. Yritys etsii tuhatta kesätyöntekijää ja kertoo tarjoavansa nuorille houkuttelevan kesätyön. Sellaista Veerakin viime vuonna haki, mutta yllättäen Lidl tarjosi hänelle pysyvää työsuhdetta. Tämä sopi Prinsessallemme paremmin kun hyvin, koska hän joka tapauksessa viettää opiskelussaan välivuotta, korottaa paria arvosanaa ja samalla harkitsee kunnolla tulevan urapolkunsa.
Veera on viihtynyt erittäin hyvin Lidlin nuorekkaassa ilmapiirissä ja ison liikkeen asiakaspalvelussa, ja siitä syystä hänet - niin HP arvoi - valittiinkin Instagramin kampanjaan. Kampanjassa Veera korostaa asiakaspalvelun tärkeyttä. Työssä saatu myönteinen palaute luonnollisti kannustaa ja pitää mielen virkeänä. Veera katsoo tekevänsä työtä, joka iladuttaa myös asiakkaita. Lisää Veeran kuvia ja kirjoituksen työpaikastaan löydät Instagramista osoitteessa: https://www.instagram.com/p/CKD6oKrB4V9/?igshid=16alhlb4jyfen

Sunday, January 24, 2021

Hienoa puurakentamista Korpilahdella

Blogissaan lokakuussa 2019 HP ihasteli sisarensa Johannan komeaa uudismetsää Marttilassa. Sitä, siis itse viljeltyä hiilinielua, hän piti esimerkkinä kaikille niille, joilla sopivaa maata on. "Muut taas voivat hillitä ilmastonmuutosta käyttämällä pitkäkestoisia puutuotteita, jotka sitovat hiilidioksidia ilmakehästä ja toimivat tärkeinä hiilivarastoina. Tällaisia viisaita hankintoja ovat esimerkiksi puiset huonekalut, puutalot ja muut puurakenteet." (blogi 7.10.2019) Tällaista esimerkillistä puurakentamista HP löysi viime kesänä kesätanhuviltaan Korpilahdelta. Hänen entinen työpaikkansa Alkio-opisto on sitten vuoden 1986 laajentunut, se on toki edelleen kansanopisto mutta myös osa Humanistista ammattikorkeakoulua, joka on hajautettu muutamaan opistoon.
Kun uudisrakennuksen vihkiäiset jäivät syksyllä 2020 koronan takia pitämättä, HP ei tarkkaan tiedä, miten rakennuksen suunnittelu toteutui. Epäilemättä se tulee ammattikorkeakoulun käyttöön. Samantyylisiä uusia ja perinteisillä väreillä maalattuja rakennuksia on Korpilahden keskustassa jo pari ennestään, kuten vanhan sahan paikalle rakennettu päiväkoti sekä Satamakapteeni, jossa on ravintola ja vierassataman huoltotilat. Kokonaisuus on kerrassaan hieno; pari vuotta sitten Korpilahden satama valittiin vuoden vierassatamaksi.
Muutakin uutta Korpilahdelle on tulossa, kuten uusi liikekeskus, johon sijoittuvat ainakin K-market ja osuuspankki. Nähtäväksi jää, onko tämä rakennus linjassa edellä esiteltyjen puutalojen kanssa. Toivottavasti!

Saturday, January 16, 2021

Saksan Neljäs valtakunta?

Ansioitunut politiikan toimittaja Unto Hämäläinen muistutti äskettäin kolumnissaan Helsingin Sanomissa, miten Suomen kaikki EU-ajan pääministerit ovat tehneet ensimmäiset tervehdyskäyntinsä Tukholman ja Tallinnan jälkeen Berliiniin tervehtimään Saksan liittokansleria. Poikkeus on Anneli Jäätteenmäki, joka ei ehtinyt kun joutui eroamaan nopeasti. Tavan aloitti Paavo Lipponen sen jälkeen kun Suomesta oli vuonna 1995 tullut EU:n jäsen. Vanhan koulun miehenä Lipponen (s.1941) puhui Helmut Kohlin kanssa saksaa, muut ovat turvautuneet tulkkiin kun Angela Merkel ei hallitse englantia mielestään tarpeeksi hyvin tai ei halua sitä käyttää. Entinen historian opettajani (TY) Keijo Korhonen, joka on tiukka Nato- ja EU-kriitikko, kirjoitti syksyllä Kanavassa, miten Saksan Neljäs valtakunta on toteunut EU:ssa ja että Suomi on unionin pohjoisin balttilaisprovinssi, jota paikallisesti hallitaan kenraalikuvernementtikaupungista Helsingistä käsin. Tämän näkemyksen mukaan pääministerit siis käyvät vakuuttamassa uskollisuuttaan liittokanslerille. Kerrataan vähän asian taustaa: Hitlerin Saksan propagandassa Kolmas valtakunta nähtiin Ensimmäisen valtakunnan eli Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan ja Toisen valtakunnan eli vuonna 1871 lukuisista Saksan valtioista muodostetun Saksan keisarikunnan seuraajana. Oikein tai väärin, joka tapauksessa Saksan suhteellinen asema vahvistui, kun Britannia lähti EU:sta.

Tuesday, January 12, 2021

Mikä ihmeen Relax-vihta ja saunaporo?

Ulla täytti tuplaseiskat (77) 10. tammikuuta, ja sitä juhlimme hillitysti. HP oli laittanut brunssin, joka oli miehisen pekistetty, mutta ajoi asiansa. Päivänsankari sai muutaman onnittelupuhelun ja Susanna piipahti paikan päällä.
Itselleen ja HP:lle Ulla oli ostanut Relax-saunavihdat. Ne ovat kotimaista käsityötä, raikkaanväristä keinomateriaalia. Vihta tuntuu toimivan, rentouttaa ja hellii lihksia. Samalla HP esittelee Veeralta saamansa joululahjan, saunaporon. Siihen laitetaan eukalyptys-hajustetta muutama tippa, jolloin lämmitetty sauna saa raikkaan tuoksun, joka tuntuu mukavasti herkistävän hengityselimiä. Näitä hajustevaihtoehtoja on muitakin, kuten esim. koivu.
Saunan käyttöarvo kasvaa näin korona-aikana, joten tällaiset pienet lisämausteet ovat paikallaan.

Saturday, January 2, 2021

Vuodenvaihteen parasta antia

Vaikka korona estikin uuden vuoden aattona ystävien tapaamisen Turussa, joitakin perinteitä oli kuitenkin mahdollista ylläpitää. HP:n suosikkiohjelmia uuden vuoden päivänä on ollut tasavallan presidentin puhe - ja hienosti Sauli Niinistö puhuikin - sekä Wienin filharmonikkojen uuden vuoden konsertti. Tämä kolmituntinen konsertti huipentuu joka kerta Radetzky-marssiin, joka on Johann Strauss vanhemman vuonna 1848 säveltämä. Kappaleen nimi viittaa sotamarsalkka Joseph Radetzkyyn, joka saavutti Itävallan keisarillisen armeijan pääesikunnan päällikkönä samana vuonna voiton Custozan taistelussa. Kannattaa panna merkille, että arvon kreivi oli tuolloin jo 82-vuotias. Hän oli miestensä rakastama, joukot kutsuivat häntä lempinimellä Vater. Ja pidetty on sotamarsalkka myös nykyisessä Itävallassa. Wienin konserttitalon yleisö kuuntelee marssin seisaaltaan ja taputtaa marssin tahdissa. Tänä vuonna tämä lisämauste jäi väliin. Konsertti välitettiin 90 maan televisioon. Raretzsky-marssin voit kuunnella You Tubesta hakusanalla Radetzky marssi You Tube.