Tuesday, May 25, 2021

Suku on parasta, totesimme HP:n 80-vuotisjuhlissa

HP täytti 23. toukokuuta 80 vuotta. Juhlinta alkoi Ullan brunssilla ja shampanjalla Jääkärinkadulla...
... ja jatkui Espoon Nuottalahdessa, jonka terassille ja sisätiloihin Satu ja Juha olivat loihtineet fiinin ja iloisen tunnelman. Koronan varalta kaikki heimomme jäsenet olivat testaneet itsensä nopealla kotitestillä, ja kun kaikkien tulos näytti negatiivista, uskalsimme juhlia rennosti. Paikalla oli myös Veeran poikaystävä Roope.
Alkuruokana oli Ullan sienikeitto ja pääruoaksi Juha grillasi vihanneksia, lihaa, kanaa ja (HP:n toivomuksesta) erilaisia makkaroita. Jälkiruokana oli Sibeliuksen synttärikakku, joka oli Stockmanin herkkukaupan tuotantoa. Mukava oli puhaltaa kakun kahdeksan kynttilää sammuksiin.
Päivällisen jälkeen olivat vuorossa onnittelupuheet ja heimomme lahja HP:lle. Lahja oli kytketty kymmenen vuoden takaiseen 70-vuotisjuhlintaan, eli hienoon matkaamme Toscanaan ja siellä olevaan vanhaan linnaan Castello di Grottiin. Tästä käynnistähän HP kertoi blogissaan useissa jutuissa (ks. blogit 18.8., 24.8. ja 31.8.2011). Matka oli niin mukava, että kahtena seuraavana vuonna kävimme samassa paikassa uudelleen (ks. blogit 28.10., 1.11. ja 16.11.2012 sekä 27.10 ja 5.11. 2013) ja mukana olivat myös Marja-Leena ja Pekka. Nyt Susanna ja Juha perheineen virittelevät samaa matkaa uudelleen, heti kun korona hellittää. Alkulämmittelynä saimme ison laatikollisen Mozartin viinitilan punaviiniä. Lähellä Castello di Grottia oleva viinitila Il Paradiso di Frassina on sikäli erikoinen, että viinitarhassa soi jatkuvasti (24/7) Mozartin musiikki, joka todistettavasti parantaa rypäleiden laatua. Myös sukutilan omistajat onnittelivat HP:ta. Optiona ennen matkaa HP sai myös kaksi pääsylippua HSO:n Mozart-konserttiin.
Mainitun lahjan kantoi terassille HP:n tyttärenpoika Kusti ja sen jakamisesta huolehtivat Juha ja Susanna, jotka olivat lahjan ideoineetkin. Paha oli etukäteen arvata, mitä isosta paketista löytyi.
Hienointa tässä lahjassa oli itse ajatus - se kytki meidät sukumme pitkään perinteeseen nauttia yhdessä isoista ja vähän pienemmistäkin asioista. Tällaiseen matkaan, sitten kun se toteutuu, liittyy paljon erilaisia elämyksiä ja mukavaa yhdessäoloa. Lopuksi vielä kuva siitä, millaisia onnentoivotuksia HP sai kotiinsa. Muutamia kortteja, useimmat ystävät tosin muistivat puhelimitse tai sähköpostilla. Ensimmäisenä kaikista Ilkka ja Ritva laittoivat Karttulasta käsin komean kimpun valkoisia ruusuja. Punaiset ruusut taas liittyivät edellä mainittuun Susannan ja Juhan lahjaan.
Parhaat kiitokset hienon juhlan järjestäjille ja kaikille läheisille, tuntuu kuin korona-ahdistus oli kuin poispyyhkäisty. Kun Susanna avasi WhatsApp-yhteyden HP:n uuteen älypuhelimeen - lahja Ullalta - hän otsikoi sen hienosti Suku on paras. HP:n juhlavuosi jatkuu koko kesän, sillä kutsumme Korpilahden mökillemme ystäviä vieraiksi sopivin välein. Ensimmäisinä ovat tulonsa varmistaneet Juhan perhe juhannuksena sekä juhannuksen jälkeen Sakke ja Jaakko, joille on tarjolla mukavasti puusouvia ja ulkotilojen kohennusta. Kusti on luvannut tulla heinäkuun puolivälissä. Ei muuta kuin lämpimästi tervetuloa. Juhlinta jatkukoon.

No comments: