Monday, August 8, 2022

Vähän varttuneemman väen tapaamisia

Heinäkuu ei ollut pelkästään nuorison kanssa seurustelua, vaan yhtä iloksemme tapasimme myös ikäisiämme. Pena, Ritva ja Ilkka osuivat - toki kutsuttuina - samaan aikaan Toukolaan. Juhlimme Ritvan syntymäpäivää. Me miehet saunoimme ja yhdessä paransimme maailmaa, kuten tapana on sanoa. Laitetaan tähän pari kuvaa ennen nukkumaan menoa.
Seuravan päivän ohjelmassa oli tutustuminen arkkitehti Viivi Lönnin näyttelyyn Keski-Suomen museossa sekä lounas Kuokkalan kartanossa, joka on Viivi Lönnin piirtämä.Ulla emännöi tätä osuutta HP:n saaman yllättävän vatsataudin takia. Kuvat ovat siis Ullan ottamia.
Elokuun alussa saimme päivälliskutsun Jääskeläisten huvilalle Hankasalmelle. Pekan savustama lohi oli herkullista ja Marja-Leenan jälkiruoka suorastaan suli suussa, jos tällainen paljon käytetty klisee sallitaan. Välillä ihastelimme Marja-Leenan komeita salaatteja ja Pekalta saimme kotimökille vietäviksi ämpärillisen Timo-perunoita ja kymmenen isoa laatikkoa koivuklapeja, joilla lämmitämme Toukolan takkaa ensi kesään saakka. Parhaat kiitokset Hankasalmen väelle.
Seuraavat vieraamme olivat vanhat ystävämme Korpilahden ajoilta: Lehmusjoen Heikki (95) sekä Laurilan Mirja ja Teuvo (molemmat 86). Emme olleet muutamaan vuoteen tavanneet, joten juttua ja kommentoitavaa riitti, kun kaikki olivat vielä virkeitä sekä fyysisesti että henkisesti. Heikki ja Teuvo olivat sikäli kunniavieraita, että heillä oli iso rooli silloin kun Toukolaa 1980-luvun alussa laitettiin pystyyn osin talkoovoimin.

No comments: