Sunday, March 26, 2023

Juhani-serkun tyylikkäät ysikymppiset

Raumanhovista suunnistimme Eurajoelle, Villa Lokariin, joka on komeaan kartanotyyliin saneerattu entinen Irjanteen kylän osuusmeijeri. Villa Lokari siitä tuli, kun niin sanottu Lokari-Laine, autojen varmuuslokasuojien keksijä ja tekijä vaurastui ja osti kiinteistön ja kunnosti sen kodikseen. Nykyisin ravintolassa on satakunta asiakaspaikkaa, ja sen seiniä koristavat monet taideteokset. Miksi me olimme paikalla, selviää seuraavasta kutsukortista.
Juhlan aiheena oli se, että HP:n ja hänen sisarensa Johannan serkku Juhani täytti kunnioitettavat 90 vuotta. Hänen kolme lastaan Anna-Kaarina, Heikki ja Päivikki vastasivat juhlan järjestelyistä ja kutsuista. Meitä Juhanin sukulaisia ja läheisiä ystäviä oli koossa kuutisenkymmentä. Oli mukavaa tulla paikalle, kun iloiset ilmeet ja aidon juhlan tuntu hallitsivat ilmapiiriä. Hienoa oli nähdä, että Juhani oli ikävuosistaan huolimatta solakka, ryhdikäs ja kaikin puolin hyvinvoivan oloinen. Emme olleet tavanneet kolmeenkymmeneen vuoteen, mutta puhelimessa ja sähköpostilla olimme toki viestitelleet.
Kun olimme valinneet paikkamme, Juhanin poika Heikki toivotti meidät tervetulleiksi ja puhui kauniisti isälleen, joka kuunteli lähes liikuttuneena.Juhla jatkui noudattaen sitä parasta perinnettä, jossa pääosassa ovat koskettavat puheet. Päivän sankari luonnollisesti aloitti tämän vapaan sanan osuuden, ja varsin moni hänelle vastasi. Pääteemaksi nousi Juhanin keskeinen rooli sukyhteisössä, varsinkin suvun historian vaalijana.
Yhtä pääroolia juhlassa näytteli Satakuntalainen pitopöytä, jonka Villa Lokari oli vaivoja säästämättä kattanut. Pöydän antimia erikseen luettelematta HP mainitsee vain herkullisesti graavatut lohen ja siian, kaikki Eurajoen lähivesiltä pyydettyjä. Lähiruokaa oli muukin tarjonta.
Juhlamusiikista vastasi Juhanin vävy Matti sekä lapsenlapset Eveliina, Juha ja Lauri. Yhdessä lauloimme heidän johdollaan Juhanin ja Anjan häävirren Niin ihanaa on ylistää.
Kaikin puolin upea juhla päättyi kahviin ja kakkuun. Onnittelut vielä kerran Juhanille ja suuret kiitokset juhlan järjestäjille. Olihan ikimuistoinen iltapäivä.

No comments: