Sunday, October 15, 2023

Ullan, Timon, Susannan ja HP:n tehoketju

Jutussaan 24.syyskuuta HP kertoi, miten Pekan tuomat 14 banaanilaatikollista koivuklapeja turvaavat ensi vuoden takkapuiden tarpeen Toukolassa. Koska HP ei raaski polttaa koivua kiukaassa, saunapuut on tähän saakka, siis vuodesta 1984, otettu omalta tontilta. Nyt jäljellä on enää isoja mäntyjä ja isoja koivuja. Vaikka niitä on kymmenittäin, ehkä noin sata, HP ei niihin enää koskenut vaan saunapuut ostettiin enimmäistä kertaa muualta, Putkilahden klapikauppiaalta, joka toi puut Toukolan parkkipaikalle. Tilaus oli kaksi heittokuutiota leppäklapeja. HP oli ajoittanut tilauksen viikonloppuun, jolloin Susanna ja Timo tulivat pariksi päiväksi mökille.
Klapien kantoa varten perustettiin Timon oivalluksesta ketju, jossa Ulla ja Timo täyttivät parkkipaikalla puukoppia ja isoja kantokasseja, jotka Timo kuljetti kottikärryillä yläterassille. Sieltä Susanna kantoi kopat ja kassit rantaan pitkin rappuja, joita on yhteensä 62. Saunalla HP ja Susanna pinosivat puut katon alle. Koko urakka kesti noin tunnin, joten työ tehtiin rivakasti ja jokainen sai tililleen kelpo kuntosuorituksen.
Muutenkin Toukolan kesän viimeinen viikonloppu, siis vuonna 2023, sujui mallikkaasti. Susanna ja Timo kävivät sienessä Vaarunvuorella, syötiin hyvin ja saunottiin. Ynnä todettiin, että leppäklapit paloivat iloisesti ja tuottivat mukavasti lämpöä kiukaaseen.
Kiitos Susannalle ja Timolle käynnistänne ja avustanne puusouvissa. Jäädään odottamaan ensi kesää.

No comments: