Tuesday, April 3, 2007

Isomummun (85 v.) juhlat Turussa

Heimopäällikön anoppi Kaisa Eliina Airio (s. Varrio, Kemijärvi) on siis vaimoni äiti, lasteni mummu ja lastenlasteni isomummu. Kaisaa on vuosikymmenet totuttu kutsumaan Kaijaksi.

Kaija vietti 85-vuotisjuhliaan Turussa lauantaina 31. maaliskuuta 2007. Koolle oli kutsuttu lähimmät sukulaiset ja ystävät, paikalla oli väkeä kaikkiaan 20. Juhlat alkoivat klo 14 kuohujuomalla, joka nautittiin Kaijan asunnossa Kupittaanpuiston liepeillä, ja tietysti laulettiin: "Paljon onnea vaan...". Sitten kävelimme noin puoli kilometriä Sirkkalan upseerikerholle, jossa nautimme juhlavan aterian Linna-kabinetissa. Päivällinen oli seuraava: alkuruokana korvasienikeitto, pääruokana poronpaisti ja jälkiruokana suklaamousse.

Puheita pitivät Airion suvun vanhin, Pentti, joka on Kaijan kolmesta pojasta ensimmäinen, sekä Kaijan ainoa tytär Ulla.
Lastenlasten puolesta puhuivat Juha Ullanpoika, Iina Pentintytär, Hanna Simontytär ja Saana Mikontytär. Jokaisella oli myös oman perheensä erityistervehdys mummulle.
Lahjaksi Kaija sai monenmoista mukavaa ja maittava, yhteisenä nimittäjänä viikon kylpyläloma Tallinnassa kauneushoitoineen, oopperoineen, illallisineen jne. Tyttärensä Ulla lähtee oppaaksi ja seuraksi.
Kolmen tunnin päivällisen jälkeen siirryimme takaisin Kaijan residenssiin, jossa yhdessäolosta, nautimme kahvit, kakut, calvadokset ym. Ohjelmasta vastasi Veera Juhantytär (5 v.), joka esitti hienon juhlatanssin.
Kaijan vahvuus äitinä, mummuna ja isomummuna on siinä, että hän pari kertaa vuodessa järjestää oman lähisukunsa tapaamiset, joihin kaikki tulevat innolla mukaan. Seuraavan kerran kokoonnumme ensi heinäkuussa Karunan kesäpaikassa, jolloin myös Susannan perhe Atlantasta on mukana.
Illalla suuri osa vieraista palasi koteihinsa, useimmat Helsinkiin. Jotkut vieraista, palstanpitäjän ja Juhan perheet, yöpyivät Turussa joko Kaijan luona tai Radisson SAS:ssa.

Kovasti näytti siltä, että Päivän Sankari, Kaija, oli onnellinen. Tyytyväisiä olimme me muutkin.

1 comment:

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö, isomummu ja muut,

Hieno Fiesta! Kiitos mahtavasta juhlareportaasista ja kuvista. Olimme tunnelmissa mukana täältä käsin. Onneksi isomummu on luvannut pitää Karunan perinteiset kokoontumisajot kesällä, jotta mekin pääsemme juhlistamaan isomummumme kunnioitettavaa 85-vuotista Lapin tytön taivalta.

Pakko kyllä myöntää, että olisimme olleet mieluusti paikalla Upseerikerhollakin. Parasta oli varmaan nuo heimopäälikön mainitsemat puheenparret.

Suuressa suvussa on potkua. Jokainen puhuja varmaan toi esille samantyyppisiä ajatuksia. Isomummu on tehnyt hienon elämäntyön!

Kaikille onnellista pääsiäistä.
Sussu ja poitsut