Monday, July 23, 2007

Heimoristeily Porvooseen

Viime lauantaina heimomme - kuusi aikuista ja neljä lasta - teki kesäpurjehduksen Porvooseen M/S J. L. Runebergillä. Lähtö oli Helsingin kauppatorin rannasta klo 10 ja matka kesti vajaat neljä tuntia. Aika kului mukavasti kun aurinko paistoi ja maisemat olivat kauniit.

Meille oli varattu laivan Vihreä salonki, jossa nautimme laivan lohikeiton ja saaristolaisleipää. Ruokajuomina olivat Ballet-kuohuviini ja Pommac. Jälkiruoaksi tarjottiin kahvia ja Runebergin torttua.
M/S J. L. Runeberg on vuonna 1912 valmistunut legendaarinen laiva, joka voi ottaa pari sataa matkustajaa. 1960-luvulla höyrylaiva muutettiin dieselmoottorilla toimivaksi eli S/S:stä (Steam ship) tuli M/S (Motor ship).
Porvoossa meillä oli aikaa vajaat neljä tuntia. Kulttuurikohteina olivat Runebergin kotimuseo sekä kävelyä vanhassa kaupungissa. Aikaa oli piipahtaa myös terassilla raatihuoneen torilla. Yksi retken kohokohtia oli, kun Susanna ja Timo tarjosivat aikuisille kuohujuomat ja lapsille jäätelöt.




Paluumatka Helsinkiin oli niinikään kiehtova. Sen teimme museojunalla, vanhalla Lättähatulla, joka kesälauantaisin kuljettaa matkustajia Porvoon ja Helsingin välillä kerran päivässä. Erityisesti lapset tykkäsivät vanhan junan ja vanhan radan tunnelmasta. Helsingissä olimme illansuussa klo 18.














Heimoristeily jatkaa sitä kesäperinnettä, joka alkoi viikonloppuvierailuilla Mustion linnassa 2002 ja Imatran Valtionhotellissa 2003.

4 comments:

GrillSymbol said...

Tasu,

hienoja kuvia. Kuvaavat hyvin miten matka oli onnistunut ja kaikki tuntuivat nauttivan. Pikkupojille lättähattu oli huikea kokemus, ainakin Jaakko oli ensimmäistä kertaa junassa.
Kiitos vielä kaikille!

oki

Pappa's Blog said...

Kiitos kiitoksista. Kirjoita sinä omaan blogiisi iltajatkoista teillä. Kuviakin varmaan otit.
Kivaa oli kun oli mukava porukka.
Faija
Ps. Viimeinen asia jäi jostain syystä kovin kauas muusta tekstistä. Osaatko korjata?

GrillSymbol said...

Oman blogin tunnukset hukassa, joten en voi päivittää ennenkun löydän ne tai saan uudet. Jatkot sujui mukavasti, Haloset lähtivät kl. 01.00 jälkeen, jolloin lapset menivät nukkumaan. Hyvin jaksoivat sekä lapset että vanhemmat pitkän päivän.

Anonymous said...

Tere taas kaikki,

Kiitos meidänkin puolesta upeasta Porvoo-päivästä ja jälkipeleistä Espoossa. Kyllä taas kelpaa aloitella arkea kotona kun takana on hauska kuukausi Suomessa. Pojat ovat kotiutuneet ja minä olen perannut laukut. Aikaerokin hallinnassa.

Kiitoksia vielä kaikille teille Suomessa (ks lisää menosta ja meiningistä Okin plogista). Teitä kaikkia on aina niin kiva nahdä ja kuulla. Laitan tulemaan fotoja sähköpostilla.

Nyt odottelemmekin Saanan ja Peterin vauvan näkemistä. Kuulemma ihan äitinsä kopio. Siistii!

Take care,
Sussu