Sunday, September 23, 2007

Juhan kanssa Nurmeksessa

Juha ja Satu laajensivat äskettäin yritysrypästään ja ostivat firman, jonka tuotevalikoima ja muu tarpeellinen tieto löytyy osoitteesta http://www.lelunetti.fi/ Kun yritys on tähän saakka pitänyt päämajaansa Nurmeksessa, kävimme Juhan kanssa eilen noutamassa yhden autokuormallisen firman tuotteita ym. Lähdimme aamukahdeksalta ja takaisin Jyväskylässä olimme viiden pintaan. Juha ajoi illalla vielä Espooseen, jonne yrityksen kotipaikka siirtyy virallisesti lokakuun alussa.

Autona meillä oli Juhan ja Tommin yrityksen PEX-Locistics´n iso Citroen. Tarkka lukija huomaa, ettei firman nimi enää ole Pietari Express, niinkuin se oli yli kymmenen vuotta, vaan nimen kattavuutta on laajennettu kun toiminta-alue käsittää koko Venäjän Uralista länteen ja kun yrityksen palvelut ovat monipuolistuneet. Alkuperäinen nimi sisältyy kuitenkin PEX-lyhenteeseen.

Matkalla piipahdimme katsomassa Nurmeksen Osuusmeijerin nykyisiä rakennuksia. Kovin vaatimattomia olivat, eikä paikallinen osuusmeijeri enää ole paikkakunnan ylväimpiä yrityksiä kuten joku vuosikymmen sitten. Vuonna 1899 perustettu Nurmeksen Osuusmeijeri on sillä tavalla kiintoisa, että se on ainoa Valion 1905 perustaneista 17 osuusmeijeristä, joka edelleen jatkaa omalla nimellään. Mitään omaa meijeriä tai muuta tuotantoa sillä ei enää ole. Se lukeutuu Valion omistajaosuuskuntiin ja sen tehtävänä on kerätä ja toimittaa Nurmeksen seudun maidot Valion tuotantolaitoksiin.
Paluumatkalla poikkesimme ysitien varressa ennen Hankasalmea (siis Kuopion suunnasta ajellessa) olevaan mainioon Tiinan Tupaan, josta ostimme herkullisen ahvenkukon. Sen olin tilannut jo keskiviikkona Kuopion matkallani. Tiinan uunissa paistuu joka yö viitisentoista kalakukkoa, ja ne myydään loppuun jo aamupäivällä. Jos siis Tiinan ahven- tai muikkukukon haluat, tilaa se etukäteen. Koska tämä palsta pyrkii myös palvelemaan lukijoita, laitan tähän Tiinan Tuvan puhelinnumeron: 017-534074.

3 comments:

Anonymous said...

Tasu,

kiitos vielä Heimopäälikölle matkaseurasta välillä Jkl-Nurmes-Jkl. Mukavaa, kun on juttuseuraa, eikä tarvitse koko matkaa ajaa yksikseen ja kuunnella radiosta suomipoppia. Kyllä siinä kiitettävä päivämatka tuli minulle 795 km. Vielä hyvä liikeideakin keksittiin matkan aikana, niin voin sanoa, että päivä oli onnistunut. Toivottavasti saamme liikeidean suunnitelmasta toteutukseen.

Oki

Anonymous said...

Tere heimopäällikkö, Oki ja muut,

Kiitos taas matkakertomuksista. Säpinää tuntuu kaikilla riittävän.

Onnittelemme koko perheen voimin Satua ja Okia uudesta lelubisneksestä. Way to go!

Kusti oli varsin mielissään, kun kummit omistavat lelukaupan. Aikoinaan, noin viisi vuotta sitten, poikahan olisi halunnut muuttaa Stockmannin leluosastolle. Nyt pojat odottelevat Okista kunnon lelukeisaria.

Myös Tiinan kalakukko sai veden kielelle. Viime viikolla Timppa sai välikäsien kautta ruisleipää Suomesta, ja teimme lohileipiä. Nekin olivat hyviä.

Kaikille mahtavaa viikkoa!
Sussu, Timppa, Kusti ja Sakke

Anonymous said...

Moi,

Tiinan Tuvan ahvenkukko oli parasta mitä olen syönyt. Siinä jää selkeesti kuopion Partasen kukko toiseksi, vaikka väittävät että se on parasta.Helmee.

oki