Saturday, December 15, 2007

Kiva on olla tonttupoika

Tänään olin pojantyttäreni Veeran (6 v.) kutsumana Matinkylän jäähallissa katsomassa klo 13-15 Espoon Taitoluisteluklubin joulunäytöstä, jonka nimen olen lainannut otsikkooni. Ajatus on siinä, että taitoluistelupoikien kelpaa harrastaa, kun tyttöjä on vähintään 30-40 -kertainen määrä. Ja millaisia tyttöjä ja nuoria naisia: kiehtovia kuin enkelit, kauniisti liikkuvia ja ryhdikkäitä, joiden kuviot jäällä ovat sulavia ja taidokkaita.
Näytöksessä klubin kilpavalmennettavat tytöt, joukossa jokunen poika, esiintyivät ikäryhmittäin: iät 5-15, myös kilpailu-uransa jo lopettaneet Evergreenit ja nuorten luistelijoiden äidit esiintyivät. Espoon Taitoluisteluklubin kirkkain tähti, Kiira Korpi ei ollut paikalla. Valitettavasti, muistattehan tämän Euroopan mestarin ja Linnan juhlien kaunottareksi äskettäin valitun. On se vaan Luojan onni, ettei Kiira isänsä maajoukkuevalmentaja Rauno Korven tavoin valinnut lajikseen jääkiekkoa. Mitä olisi mimmikiekko taitoluisteluun verrattuna?

Kiehtova harrastus tuo taitoluistelu, siinä ovat kaikki perheen jäsenet lämmöllä mukana. Edellisen kerran näin Veeran luistelevan noin kuukausi sitten, ja mielestäni kehitystä on tapahtunut. Veeran luisteluun ja kuvioihin on tullut lisää vauhtia ja varmuutta, erityisesti piruetti näytti tosi hienolta. Menestystä vaan Veera harrastuksellesi.

Kun Matinkylän jäähallin katsomo oli likimain täynnä, Veeralla ja muilla taitoluistelijoilla oli vielä toinen näytös klo 17-19.








Tiesitkö muuten, että Espoon Matinkylän halli oli aikaisemman Kiekko-Espoon, nykyisen Bluesin kotihalli. Ei liene ihan tavallista, että yksi lähiö tuottaa liigatason kiekkojoukkueen. Äkkipäiten ei tule mieleen kuin Töölön Vesa, nykyinen Joekerit.

No comments: