Tuesday, March 30, 2010

Pari uutta kohdetta Rivieralla

Olimme nyt Nizzassa kuudennen kerran sitten vuoden 2004. Vieläkin löytyy uutta ja kiintoisaa. Nizzan vastapainoksi perustettu Antibes - kaupungin perustaneet kreikkalaiset antoivat sille nimen Antipolis - oli monivuotisen työn jälkeen saanut restauroitua 1300-luvulla rakennetun Grimaldin linnan.

Linnaan on sijoitettu kohtalaisen iso Picasso-näyttely.

Pablo työskenteli linnassa muutamia kuukausia vuosina 1946-1947 ja maalasi runsaat 40 teosta. Ne plus Picasson myöhemmin lahjoittamat satakunta muuta työtä muodostavat linnan pysyvän näyttelyn.
Toinen uusi kohteemme oli Nizzan ooppera, komea vanha rakennus. Viime viikon esityksenä oli tsekkisäveltäjä Antonin Dvorakin Rusalka, tarina vedenneidosta, prinssistä ja keijukaisista.

Esitys oli upea, harvoin olemme kuulleet yhtä hyviä laulajia niin runsain joukoin. Ranskassahan heitä riittää, ja lisäksi oopperan kotimaa Italia on ihan kulman takana.

Kun oopperarakennus on vanha, ei siellä ollut omia ravintoloita. Niiden sijasta väliaikatarjoilu hoitui kadun toisella puolella olevassa Opera Pubissa.

Kolmenäytöksinen esitys päättyi puolen yön paikkeilla, ja Massena-aukio oli valoissaan entistä komeampi.
Matisse-museossa olemme käyneet pari kertaa ennenkin. Nyt siellä oli uutta Robert de Niro Seniorin iso näyttely. Pappa-Niro oli Matissen ystäviä ja taitelijana hengenheimolaisia. Ihan yhtä kuuluisa hän ei liene kuin poikansa Robert de Niro Junior, filmitähti.

3 comments:

Anonymous said...

Tasu,
tän linkin takaa löytyy lähes live kuvaa reissustamme Tahkolle
http://www.flickr.com/photos/42341074@N02/

oki

heimopäällikön päiväkirja said...

Hyviä kuvia - hieno fiilis.
HP

Anonymous said...

Qjv o deg v hot sex movies, sex. Vap h, kff wfrsyn|mpp dsjjtfe e bc al.