Kun tradition mukainen vuoromme ja ilomme oli, olimme kutsuneet 1960-luvun opiskeluvuosina syntyneen Karhu-Koplan - Hovit Kangasalta ja Soiniset Kajaanista- vieraaksemme Helsinkiin viime perjantaiksi ja lauantaiksi.
Perjantaina oli sopivasti Helsingin Juhlaviikkoihin kuuluva Taiteiden Yö, josta olimme valinneet parikin kulttuuriohjelmaa. Kansalliskirjastossa seurasimme Kalevala-iltaa: eepoksen synnyn historiaa sekä sen runoja laulettuina ja luettuina.
Kulttuuri-iltamme huipentui Sibelius-konserttiin Helsingin Yliopiston Isossa juhlasalissa. Konsertin johti Leif Segerstam ja orkesterina oli 60 soittajan Tapiola Sinfonietta. Konsertti päätti juhlaviikojen sarjan, jossa eri päivinä esitettiin kaikki Sibeliuksen seitsemän sinfoniaa. Me kuuntelimme sinfoniat 5-7. Aivan loistava kaksituntinen konsertti. Esityspaikka oli sillä tavalla alkuperäinen, että samassa salissa 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alussa Sibeliuksen sinfoniat 1-6 saivat kantaesityksensä, vain 7. esitettiin Tukholmassa.
Perjantai päättyi Jääkärikadulla juusto- ja viini- tarjoiluun. Päivällinen oli nautittu jo ennen kulttuuriantia. Kuvassa Karhu-Koplan leidit matkalla Senaatintorilta Jääkärinkadulle.
Lauantaina aamiaisen jälkeen istuimme pari tuntia legendaarisessa Kappelissa ja menimme sen jälkeen Helsingin Yliopistomuseoon, joka sijaitsee vanhassa 1869 valmistuneessa Arppeanumissa lähellä Tuomiokirkkoa. Nimensä talo on saanut rakennuttajastaan, Keisarillisen Aleksanterin Yliopiston rehtorista Adolf Edvard Arppesta, joka aikanaan oli vähällä joutua oikeuteen kun rakennutti kemian laitokselle ja yliopistomuseolle komean talon, joka maksoi enemmän kuin Yliopiston päärakennus. No, talossa sai oppinsa myös muuan A. I. Virtanen. Kuvassa Arppe ja Karhu-Kopla.
Kerta kaikkisen kiehtova museo, johon seuraavaksi olen ajatellut viedä Luontokoulun oppilaat tutustumaan museon luonnontieteellisiin ja geologisiin kokoelmiin.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment