Sunday, September 17, 2023

Kolmen päivän synttärit Karttulassa

Tätä kirjoitettaessa kuningas Carl Gustaf juhlii kolmatta päivää sitä, että oli ollut Ruotsin kuninkaana päivälleen 50 vuotta. Kuukautta aikaisemmin ja myös kolmen päivän aikana mekin juhlistimme sitä, että rakas ystävämme Ritva oli täyttänyt pyöreitä vuosia. Juhlapaikkana oli Karttula/Kuopio. Ensimmäisenä iltana kun rouvat kattoivat muikkupöytää, me Ilkan kanssa vaihdoimme tärkeimmät kuulumiset ja puhuimme politiikan pois alta.
Ritvan muikkupöytä oli jälleen vertaansa vaille. Meitä oli pöydässä kaksi koulukuntaa: Ulla ja HP söivät muikut ruotoineen, Ritva ja Ilkka perkasivat ruodot pois. Molempi parempi, näin sovimme.
Seuraava päivä oli varsinainen juhlapäivä, jonka aloitimme visiitillä Kuopioon. Käyskentelimme Kuopion kuuluisalla torilla, söimme maukasta jäätelöä Kauppahallin sisätiloissa, kävimme aperitiivilla mukavassa piharavintolassa ja lopuksi päädyimme lounaalle satamassa olevaan kasvisravintolaan, josta Ritva oli varannut pöydän ja jossa meille miehille laitettiin kasvisten päälle jokunen makkara.
Kuopiosta tultuamme vetäydyimme joksikin aikaa päivälevolle, jonka jälkeen alkoi valmistautuminen juhlaillalliselle, jossa tarjolla oli rapuja, lammasta ynnä muuta hyvää. Näitten rapujuhlien järjestelyissä Ritva on parhaimmillaan.Sen olemme saaneet todeta jo vuosikausia.
Kolmantena päivänä aamiaisen jälkeen edessä oli paluu Korpilahdelle. Mikäs oli ajella kun takana olivat loistavat juhlat. Kiitos Ritva ja Ilkka ja onnea vielä kerran Ritvalle.

No comments: