Monday, January 3, 2011

Lumi yllätti Pekka Saurin

Sanomalehtien jokavuotisia etusivun isoja uutisia on, miten "Lumi yllätti autoilijat". Niin se yllätti toistamiseen myös Helsingin kaupungin ja sen aurauksista ja muusta katujen kunnosta vastaavan apulaiskaupunginjohtajan Pekka Saurin (vihr.).
Oheisen kuvan otin eilen Kapteeninkadulta, joka on meiltä ihan kulman takana. On siinä miettimistä, mistä itse kukin autonsa löytää. Etualalla olevan Bemarin takana olevat 3-4 autoa ovat ihan kunnolla pakastuneet.

Kuva kertoo myös sen, että Helsingin kantakaupungin monille asukkaille - eläkeläisille ja niille nuoremmille, jotka diggaavat julkisia kulkuneuvoja - auto on välttämätön paha, jota tarvitaan yleensä vain kesämökkiajoihin.

Meidänkin Rellumme on viimeksi ollut liikenteessä syyskuussa. Kaksi kertaa olemme lapioineet lumet pois, ja kerran kaupungin kunnossapito siirsi auton noin kilometrin päähän pois jaloistaan kun aurasivat Laivurinkatua. Vasta soittamalla ao. virkailijalle sain tiedon auton sijainnista, itse en sitä löytänyt kun se oli uudelleen hautautunut lumeen. Sakkoja eivät laittaneet, koska olen maksanut sata euroa siitä, että saan pysäköidä auton Ullanlinnan katujen varsille.

Että tämmöistä urbaania elämää.

No comments: