Sunday, September 30, 2012

Baana - vuoden paras innovaatio Stadissa

Helsingin keskustassa on jo jonkin aikaa ollut käytössä kevyen liikenteen väylä, joka on ristitty Baanaksi. Pituutta sillä on 1,5 kilometriä ja se kulkee vanhaa kallioon hakattua rautatieväylää Musiikkitalolta Hietalahteen. Silloin kun juna oli hallitseva raskaan liikenteen väline, rata vei tavaroita Rautatieasemalta Länsisatamaan, ja tietysti päinvastoin.
 
Kuvaushetkellä lauantaiaamusella Baanalla ei vielä ollut kovin  paljon liikkujia, mutta päivän mittaa asia korjaantui.Baanalla olevan elektronisen laskurin mukaan väylää käyttää päivittäin viitisen tuhatta pyöräilijää ja pari tuhatta jalankulkijaa ja hölkkääjää.
Baanan ylitse kulkevat Stadin keskustan pääväylät, kuten Mannerheimintie, Arkadiankatu, Lapinlahdenkatu jne. Yllä olevassa kuvassa keskellä vasemmalla näkyy Marian sairaalan pääty ja sillan oikealla puolella, ei kuitenkaan kuvassa, asuu Susanna perheineen.
Baanalle on rakennettu mahdollisuuksia monenlaiseen liikuntaan. Kuvassa (yllä) näkyvät vankka pingispöytä sekä pienehkö koripallokenttä. Baanan viimeinen silta Hietalahdessa (alla) on rakennettu moderniin tyyliin.

Heimopäällikön mielestä Baana on tämän vuoden hienoin innovaatio Stadissa. Nähtäväksi jää, rakennetaanko keskustan poikki kulkevia kanavia, joista on ollut puhetta ja jotka tekisivät pääkaupungista entistä kauniimman ja kiinnostavamman.
 

No comments: