Monday, December 9, 2013

Tosi hauskat akateemiset juhlat

Joulukuun 4. ja 6. päivänä oli ilo viettää kahtakin akateemista juhlaa. Ensin Susannan käly Kristiina eli Krisse (kuvassa vasemmalla) väitteli tohtoriksi Aalto-yliopistossa Otaniemen kampuksella. Hänen aiheensa oli työterveydenhuolto osana yritysten riskinhallintastrategiaa. Väitös sujui kaikin tavoin mallikkaasti. Vastaväittäjä (oikealla) oli tullut vanhasta tutusta Jyväskylän yliopistosta.
 
 
Krissen kotijoukot olivat komeat - aviomies ja viisi lasta. Lapsista useimmat olivat syntyneet väitöskirjaprosessin aikana.
 
 
Sopivasti  itsenäisyyspäivän iltana oli karonkka, jonka Krisse ja Susanna järjestivät lähiomaisilleen ja ystävilleen. Paikkana oli komea jugendhuvila Kauniaisissa. Vieraita oli noin 80.
Laitan oheen runsaasti kuvia muistoksi todella hauskasta illasta. Vaikka saimme aterioida pöydissä, minkäänlaista pönötyksen tuntua ei ollut. Pikemminkin riemu nousi kattoon jo ensimmäisen tunnin aikana. Jatkoillekin mentiin puolen yön jälkeen, nuoremmat jopa kahteenkin eri paikkaan ja juhlivat aamuun asti.
Seuraavassa kuvassa tohtorit lausuvat ystävänsä tervetulleiksi. Susannan juhlamieltä ei lainkaan haitannut se, että hän väitteli yli kaksi vuotta sitten, mutta silloin karonkka jäi pitämättä. Tästä väitöksestä, joka toteutui Skypen välityksellä, olen toukokuussa 2011 kertonut, samoin tohtoripromootiosta Atlantassa saman vuoden joulukuussa.
 
 
Kahdessa seuraavassa kuvassa ovat Susannen serkut kihlattuineen ja vaimoineen, veli Juha sekä tädin puoliso Heikki.
 
Kun paisti oli syöty, Heimopäällikön tehtävänä oli hauskuttaa juhlan järjestäneitä tohtoreita ja vieraita. Samalla oli tilaisuus onnitella Juhaa, jonka yritys vietti äskettäin 20-vuotispäiväänsä. Erinomainen saavutus näinä aikoina. 
 
 
Susanna ja kälynsä Satu
 
Siru on lapsuuden ystävä Turusta, jo leikkikoulusta.
 
Kaukaisimmat vieraat tulivat Münchenistä, Anna-Kaisa ja Jorma, joihin Susannan perhe ja myös me ay pairit tutustuimme Atlantassa noin kymmenen vuotta sitten.
 
Virpi on Susannan vanhoja ystäviä.
 
Parhaimmillaaan vauhti oli sen verran kovaa, että kamera ei ihan pysynyt mukana, mutta kertokoon tarkoituksellinen epätarkkuus liikkumisen ilosta.
 
 
Susannan ainoa täti Johanna on aina osannut iloita erilaisissa juhlissa.

No comments: