Friday, June 17, 2016

Ensimmäiset kesävieraat Toukolassa...

...he olivat Veera ja ystävänsä Minni, kuten viime vuonnakin. Veera oli toivonut, että he voisivat tehdä ihan omia juttujaan ilman, että heitä mitenkään työllistettäisiin mökin alkukesän tekemisillä. Näin sovittiinkin. Koulun ja rankan harjoittelukauden (taitoluistelussa) päätteeksi rento lomailu oli paikallaan, varsinkin kun rippikoulukin oli edessä heti Toukolan jälkeen.

Neljän päivän vierailun aikana tytöt viihtyivät varsinkin laavulla, vaikka eivät tällä kertaa siellä yöpyneetkään kuten vuosi sitten. Saunan ja uinnin lisäksi heidän suosikkejaan oli letunpaisto, päivittäin taisi taikinaa kulua puolitoista litraa.


Veeran ja Minnin jälkeen Toukolaan tuli Sakke, jolle letut myös maistuivat.


Lisäksi Sakke urakoi mökkitalkkarin hommissa: tehtiin puusouvia ensi vuoden tarpeisiin ja levitettiin männyn kuorikatetta mökin polkuihin ja arkikäytön kuluttamiin tasanteisiin (ks. kuva alla). HP oli tilannut kuoriketta kaikkinaan viisi kuutiota, ja sitä riittää myös ensi kesän tarpeisiin.


Tämä urakka, jota teimme kaksi päivää, jäi vielä kesken - niin kuin mökin hommilla yleensäkin on taipumus jäädä. Siihenhän mökkielämän viehätys perustuukin, kun jatketaan siitä, mihin edellisenä kesänä on päästy.

Ulla oli ottanut urakakseen  maalauksen: yläterassin huonekalut, terassin lattia ja kaiteet saivat tuoreen pinnan.

Iltasaunan jälkeen klo 21 pidimme lukutunnin, Sakke tätä erityisesti edellytti, mikä on nuorelle miehelle kunniaksi. Lukutunnin jälkeen kuuntelimme radiosta klo 22 alkaen futiksen EM-peleistä illan kolmannen pelin. Kahta aikaisempaa ei radio lähettänyt, mutta se ei meitä surettanut.


Lopuksi kuva Toukolan Kukkivasta muurista, jossa monivuotinen raparperi näyttää erityisesti viihtyvän.

No comments: