Thursday, June 1, 2017

Tohtori Virtapohja ja Paavo Nurmen patsas

Tänään julkistettiin Ostrobotnialla HP:n ystävän ja entisen kollegan Kalle Virtapohjan kirjoittama Paavo Nurmen elämäkerta. Se on laajin Nurmesta kirjoitettu kirja (363 sivua). Teoksen kustantaja on Docendo, jonka kirjoista HP on ennenkin kirjoittanut. Bottan Jääkärisali on juhlallinen paikka. Siellä historia suorastaan havisee.


Nurmea kutsuttiin aikoinaan Lentäväksi suomalaiseksi, erityisesti hänen pitkillä Amerikan-kiertueillaan. Kun juoksija ei ollut halpa, häntä oli myös tehokkaasti markkinoitava. Vielä nykyisinkin Nurmi on legenda Yhdysvalloissa.


Virtapohjan perusteellinen kirja on kolmen vuoden työn tulos suunnilleen näin: ensimmäinen vuosi arkistoissa, toinen  kirjoitettaessa ja kolmas tekstiä viimeisteltäessä.


Paikalla oli myös kansanedustaja Ilkka Kanerva, monipuolinen urheilumies. Täällä hän puhui Paavo Nurmi -säätiön puheenjohtajan ominaisuudessa.


Jos luette tämän blogin ennen YLE:n iltauutisia, katsokaa sieltä lisää aiheesta, sillä toimittaja teki pitkän haastattelun Virtapohjasta. Varmaan tulee julki YLE Urheilussa.



No comments: