Tuesday, April 23, 2019

Nizzalaista kulinarismia

Kun 15 vuoden aikana olemme jo moneen kertaan kolunneet Ranskan Rivieran nähtävyydet, on mukavaa keskittyä siihen, mitä kulinaarisia nautintoja on tarjolla. Ensi kertaa sattui myös niin, että Residense Massenan tanskalainen vastuunainen Katrin tarjosi paikalla olleille osakkaille residenssimme lobbyssa mukavan iltapalan viineineen. Meitä oli mukana kaksi suomalaista pariskuntaa ja 5-6 tanskalaista paria. Keskustelua käytiin kolmella kielellä. Tanskaa emme ymmärtäneet mutta muuten olivat mukavia nämä tanskalaiset. Seuraavana iltana etsimme Nizzan vanhasta kaupungista bistron, Bistrot d´ Antoine, joka on monena vuonna peräkkäin, myös 2019, saanut Michelin-tähden. Tästä syystä se markkinoi itseään Nizzan parhaana ravintolana. Yksi parhaista se varmaan on, ja sinne menimme, kun uutisankkurimme Pia Pasanen sitä meille oli eräässä naistenlehdessä suositellut. Varsinkin alkukeitto oli herkullista, siinä ei kermaa eikä voita ollut säästetty. Kun menet tähän paikkaan, muista varata pöytä jo edellisenä päivänä. Monivuotinen suosikkimme kotikadullamme on Mori´s Bar, jonka kalaravintolassa vuosittain käymme, kuten myös baarin terassilla, jossa on välitön tunnelma ja jonka Libanonista tullut omistaja Hakim jaksaa meitä joka käynnillä tulla jututtamaan, ja vanhoja asiakkaita kun olemme, tarjoaa aina muutaman drinkin On the House. Tällä kertaa herkuttelimme ensin paellalla ja toisella kertaa erilaisilla merenherkuilla. Tapanamme kahden viikon matkalla on se, että aamiaisen ja usein myös lounaan syömme residenssissämme, eikä tässäkään tarjoilussa ollut valittamista, kiitos Ullalle. Oli Nizzassa muitakin vieraita kun me. Kiinan presidentti yöpyi lähellä olevassa Negresco-hotellissa. Nähdäksemme hänet päivystimme tunnin verran hotellin lähellä ja nautimme Aperol Spritzit. Mahtimiestä ei näkynyt, otaksuimme, että hän oli silloin tapaamassa Monacon ruhtinasparia. Ranskan presidentin hän oli jo tavannut.

No comments: