Monday, October 4, 2021

Iloiset pihajuhlat Jääkärinkadulla

Päijänteelta palattuamme olivat edessä taloyhtiömme pihajuhlat. Niitä on ollut muutaman kerran ennenkin, mutta kesäkuussa, jolloin olimme juuri muuttaneet kesämaisemiimme. Nyt ne pidettiin ensimmäisen kerran syyskuussa. Taloyhtiön hallitus oli panostanut juhliin peljon, ja talonväkeä oli paikalla kiitettävästi. Hallituksen puheenjohtaja lausui tervehdyssanat ja korosti pihajuhlien tavoitetta edistää asukkaiden sosiaalista yhteyttä. Paikalla oli myös lahjakas trio, joka soitti jazzahtavaa viihdemusiikkia.
Juhlissa oli tarjolla pihagrillissä valmistettuja porilaisia, salaattia sekä erilaista juotavaa. Hyvin maittoi kaikille.
Kun bandi piti taukoa, HP nousi kiittämään hallitusta pihajuhlien järjestämisestä. Samalla hän kertoi hiukan 1800-luvun lopulla rakennetun talon historiasta, kuten siitä, että ensimmäisen maailmansodan aikana talomme rakentanut pläkkisepäntehdas G.W Sohlberg Oy valmisti Venäjän miljoona-armeijalle kypäriä ja lopetti muutamaksi vuodeksi kattopeltien, ämpärien ym. valmistuksen. Historia kiinnosti niin, että myöhemmin illalla hallituksen puheenjohtaja esitti HP:lle taloyhtiön historiikin tekemistä, minkä HP mieluusti laittoi mietintämyssyynsä.
Yksi huomio vielä. Kun taloyhtiömme nykymuodossaan perustettiin 2006, sen asukkaat olivat silloin kaikki varsin varttunutta väkeä. Nyt asukkaiden enemmistö on nuoria lapsiperheitä, kuten tämänkin jutun kuvat osoittavat. Lapsiperheiden lukuisuus kertoo, että taloyhtiössä on nuorekasta voimaa. Parhaat kiitokset pihajuhlien järjestäjille ja hyvää syksyä kaikille.

No comments: