Sunday, November 7, 2021

Komisario Palmun matkassa Tampereella

Olimme mukana Eevan lukijamatkalla Tampereella. Yhteen päivään oli saatu mukavasti ohjelmaa, pääkohteena Komediateatterin iltanäytös Levätkää rauhassa komissario Palmu. Näytelmän oli Mika Waltarin jäämistöstä löytyneen käsikirjoituksen pohjalta dramatisoinut Waltarin tyttärenpoika Joel Elstelä. Ja hyvin oli työnsä tehnyt, sillä näytelmä oli perin kiinnostava, ja senhän tiedämme, että Tampereella on roppakaupalla hyviä näyttelijöitä.
Palmua esitti Aimo Räisänen, tuomari Virtaa Mikko Vaismaa ja etsivä Kokkia Risto Korhonen. Kun näytelmän loppuhuipennus oli yllättävä, Palmu pyysi taputusten jälkeen, ettemme kertoisi siitä edelleen, joten HP:kin vaikenee ja kehoittaa: "Menkää ihmeessä katsomaan, kaikki Palmun ja Waltarin ystävät." Sen sijaan katsokaamme, miltä meille uusi tuttavuus, Tampereen 30-vuotias Komediateatteri näytti. Komeat olivat puitteet, oikein vanhan kunnon teatterin oloiset.
Näissä Eevan lukijamatkoissa on vahvinta antia kohteiden hyvä taustoitus. Teatterin osalta sen teki tohtori Panu Rajala, joka koko menomatkan ajan bussissa kertoi miellyttävään tapaansa sekä näytelmästä että Mika Waltarista. Kirjailijan elämäkerran kirjoittaneena hänellä oli siihen erinomainen tietopohja. Matka meni mukavasti Panua kuunnellessa. Välillä pysähdyimme Ullan Pakarissa Riihimäellä brunssilla.
Mitä muuta Tampereella tapahtui, siitä seuraavassa blogissa.

No comments: