Monday, November 22, 2021

Ilta Vaakunan 10. kerroksessa

Tässä eräänä iltana klo 18.15 kokoonnuimme Ritvan ja Ilkan kanssa hotelli Vaakunan ala-aulassa. Hotelli on valmistunut 1940-luvulla heti sodan jälkeen "Suomen parhaalle liikepaikalle", kuten HP kirjoitti vuonna 1979 ilmestyneessä SOK-järjestön 75-vuotishistoriassa. Hotellia ja sen ravintoloita on saneerattu muutamaan kertaan, mutta ala-aula on säilyttänyt alkuperäisen olemuksensa. Vaakunasta Ritva ja Ulla suunnistivat Kansallisteatteriin katsomaan "Tunnit, viikot, kuukaudet" -näytelmää, joka kertoo Reko ja Tina Lundánin elämästä.
Sen sijaan Kymppikerroksen ravintola on modernisoitu, arkipäiväistetty. Se ei enää ole yhtä juhlava kuin 1970-luvulla, jolloin HP SOK:n historiaa kirjoittaessaan asui Vaakunassa ja vieraili kolmen vuoden aikana jokusen kerran myös ylhäällä syömässä ja komeita maisemia ihailemassa.
Illallisessamme ei ollut moitteen sijaa: tattikeitto hiveli nielua, poronpaisti oli mureaa ja creme brulee oli taidolla valmistettu.
Näytelmänsä jälkeen Ritva ja Ulla tulivat hetkeksi miestensä seuraan yhden kuohujuoman verran. Siitäkin tuokiosta jäi muistoksi muutama kuva.
Olihan mukava ilta, siitä kiitokset Ritvalle ja Ilkalle.

No comments: