Saturday, February 12, 2022

Mestarin hyvä kotikasvatus

Hesarin urheilutoimittaja Jussi-Pekka Reponen kirjoitti laajahkon analyysin Iivo Niskasen urasta ja ominaisuuksista. Hän korosti paitsi tinkimätöntä työtä ja voitontahtoa myös kultamitalistin hyvää kotikasvatusta. Hänen mielestään se näkyi siinä, että Iivo uskalsi - ehkä vähän epäsuomalaiseen tapaan - hehkuttaa saavutustaan ilman mitään estoja, sekä siinä, että hän kävi kättelemässä kisassa viimeiseksi jäänyttä Kolumbian edustajaa.
Tätä elettä enemmän HP arvosti sitä, kun Iivo kiittäessään tukijoukkojaan kiitteli erityisesti terveydenhuollon ammattilaisia, jotka koronan aikana ovat venyneet äärimmäisiin suorituksiin. Mestari osoitti hyvän kotikasvatuksensa kun hän suhteutti olympiavoittonsa yhteiskunnan isoihin asioihin. Iivo toivoi, että hänen voittonsa ilahduttaisi sairaanhoidon väkeä heidän raskaan työnsä keskellä. Tästä ei ole epäilystä, sillä Iivon hiihtoa seurasi televisiosta runsaat miljoona suomalaista, ja itse kukin meistä tunsi suuren ilon keskellä myös aitoa virkistymistä.
Televisio näytti myös sykähdyttäviä kuvia siitä, miten hiihtoa seurattiin monissa kouluissa, kuten Niskasten sisarusten kotikunnassa Vieremällä. Nämä kuvat osoittivat, että olympiaurheilulla on edelleen vahva rooli yhteiskunnassa ja että perinteinen murtomaahiihto on se kansallisista kansallisin urheilulaji.

No comments: