Thursday, June 30, 2022

Keskikesän juhla - mökkikautemme avaus

Kesän 2022 ensimmäiset vieraamme olivat Satu, Juha ja Jaakko, jotka perinteiseen tapaan viettivät juhannusaaton mökillämme. Ohjelmassa oli parit ruokailut, juhannuspäivän aamiainen, kesän juomaksi valittu sangria, joka toimii hyvin sekä seurustelun virittäjänä että jopa ruokajuomana. Ja tietysti juhannussauna kuului ohjelmaan. Juhannuskoivut hakivat Juha ja Jaakko.
Vieraiden tulolounaalla oli lähellä Kärkisten siltaa avatun savustamon tuotteita, kun Ulla tarjoili meille uusia Laitilan perunoita ja savustettua lohta. Juha, varsinainen kalaruokien ystävä, sanoi sen olevan parasta koskaan syömäänsä savulohta. Tämän olimme havainneet itsekin, sillä tapanamme on kerran viikossa käydä ostoksilla "Kärkisten herkussa".
Myöhemmin illalla, saunomisen jälkeen, valmistui Timpan reseptin mukainen Paella Villa Veronica, johon Ulla oli tehnyt valmistelut ja paistamisen suoritti Juha. Kuten huomaat, lämmömn lähteenä toimineen savustusuunin olimme siirtäneet toiseen paikkaan, koska vanha paikka oli liian lähellä uusia linnunpönttöjä, emmekä halunneet ottaa sitä riskiä, että kirjosieppojen pesimärauha olisi häiriintynyt. Herkullista tuli, ja niin runsaasti, että Ulla ja HP söivät sitä kaksi päivää peräjälkeen.
Juhannuspäivän aamiaisen jälkeen vieraat lähtivät Hankasalmelle tervehtimään Satun vanhempia ja nauttimaan myös Satun sisaren Ninan 50-vuotiskahveista.
Kun ilma oli loistava, kaikille jäi hyvä mieli ja halu odottaa ensi vuoden juhannusta.

No comments: