Tuesday, May 24, 2022

Jaakon komeat 18-vuotiskekkerit

Satu ja Juha järjestivät viime sunnuntaina kotonaan hienot juhlat pojalleen Jaakolle tämän 18-vuotissyntymäpäivän kunniaksi. Paikalle saapui iso joukko lähipiiriä, jolle tapaaminen on aina ollut iloinen ja iso juttu. Me pääsimme Espooseen mukavasti, kun Veera haki meidät Citroenilla, jonka hän samalla luovutti meille kesäautoksi neljän kuukaden ajaksi.
Seurustelu oli iloisen vilkasta heti alkuhetkistä saakka, ennen virallisen osuuden alkua.
Tunnelma herkistyi, kun saimme käteemme onnittelumaljat ja esitimme Jaakolle tutun Paljon onnea vaan... kahdella kielellä. Kovasti odotimme juhlan puheita: Satu puhui lämmöllä aikuistumisen vapaudesta ja vastuusta, Ulla puolestaan kertoi perheen lasten välisesta suhteesta.
Kun sunnuntain ilma säteili aurinkoa ja lämpöä, oli perin sopivaa siirtyä seurustelemaan myös terassille, josta kaikki löysivät itselleen istuimet.
Näissä juhlissa tarjoilu perustui Satun ja Juhan tekemiin maittaviin voileipäkakkuihin ja herkulliseen täytekakkuun, josta Päivän sankari luonnollisesti otti ensimmäisenä osansa puhallettuaan ensin kynttilät. Tässä vaiheessa juhliin saapui myös Veeran asuinkumppani Roope.
Kylläpäs oli mukavat juhlat, kun kaikki olivat iloisia ja nauttivat toistensa seurasta. Parhaat kiitokset kutsusta ja Jaakolle vielä kerran lämpimät onnittelut.

No comments: