Tuesday, May 10, 2022

Urheilumuseosta Äitien päivään

Tahko Pihkala -seura julkaisi huhtikuun lopulla Lauri Pihkalan elämäkerran, jonka on kirjoittanut HP:n kollega ja oppilas, tohtori Kalle Virtapohja. On luonnollista, että teos esiteltiin Urheilumuseossa Olympiastadionilla. Siirryttyään vapaaksi tietokirjailijaksi Virtapohja on julkaissut teoksia, usein urheiluaiheisia, lähes hengästyttävään tahtiin. Äskettäin kerrottiin, että Kallelta on tulossa myös kirja Iivo Niskasesta.
Seuraavaksi piipahdimme lounaalla Rautatieaseman vanhaan lipunmyyntihalliin rakennetussa italialaistyyppisessa ravintolassa. Komea ravintola ja ihan kelvollista lounasta.
Sitten olikin edessä vappu. Eri syistä jätimme tällä kertaa Mantan lakituksen ja Ullanlinnan väliin. Vapun päivän brunssille saimme vieraaksi Pirjon ja Penan, jotka olimme tavanneet viimeksi kesällä 2021.
Seuraava vieraamme oli Sakke, joka oli menossa Vanhojen tansseihin Kisahalliin. Komea oli Sakke frakissaan.
Meilläkin oli kutsu, mutta valitettavasti jouduimme jättämään tanssit väliin. Sen sijaan saimme Timpalta videon, jossa Sakke tanssittaa äitiään. Samaan tapaan kuin HP viime vuonna myös ystävänsä Ilkka hajautti koronan takia 80-vuotisjuhlansa pienempiin ryhmiin. Me olimme kutsuttuja yhdessä Jaakko-veljen ja hänen vaimonsa kanssa. HP piti lyhyen onnittelupuheen ja ojensi Ilkalle pullon sampanjaa sekä kirjan siitä, miten Helsingin keskustan taloja on saneerattu. Onnea vielä kerran Ilkka. Ja Ritvalle kiitos hienosta illallisesta.
Äitien päivää heimomme vietti Jääkärinkadulla, jonne kaikki pääsivät paikalle. Olihan mukava vaihtaa kuulumisia ja nauttia Ullan tarjoamasta brunssista. Erityisen mukavaa oli kuulla lasten kesä- ja opiskelusuunnitelmista. Näistä lapsista nuorimmatkin, Jaakko ja Sakke, täyttävät alkukesäsästä 18 vuotta. Niin se aika kuluu.
Eipä sitten muuta. Hyvää loppukevättä kaikille. Jaakon juhlissa tapaamme seuraavan kerran.

No comments: