Monday, October 10, 2022

Uusi sohva ja sen ensimmäiset käyttäjät

Syyskuussa ostimme Maskun mööbelikaupasta kahden istuttavan vuodensohvan, kun vanha vähän isompi oli tullut tiensä päähän. Samalla vaihdoimme entisen sohvapöydän vähän keveämpään malliin. Tilaa arkiolohuone tuntui saavan kosolti lisää. Ensimmäiseksi sohvaa testasi Pena, jonka kanssa HP oli keskustellut tämän uuden kirjan käsikirjoituksesta. Aihe on mielenkiintoista historiaa: peruskysymys on, pettikö Ruotsi suomalaiset sodassa 1808-1809. Tästä kirjasta voimme lukea ensi vuonna. Oheisen kuvan HP otti siten, että pääsi itsekin mukaan.
Noin viikkoa myöhemmin sohvalle istahtivat Kusti ja Sakke, jotka olivat tulleet päivälliselle. Hyvänä hekin sohvaa pitivät.
Ja eilen saimme vieraaksi Susannan, joka oli tullut Brysselistä viiden päivän lomalle. Hänen kanssaan suunnittelimme myös marraskuussa pidettävää Kahden kirjan matineaa, mutta siitä lähemmin myöhemmin.
Kaikki koeistujat kiittelivät sohvaa hyväksi. Yksi puute, joka lähiviikkoina poistuu, on kirpeä haju, jonka syynä on sohvan lastulevystä tehty runko. Lastulevy on halpaa ja helposti työstettävää materiaalia, joka on valmistettu liiman ja puumassan seoksesta. Hyvän tuuletuksen ja etikan avulla haju on jo lähes poistunut.

No comments: