Sunday, June 4, 2023

Sakken riemukkaat ylioppilasjuhlat

Tyttäremme nuorin poika Sakari eli Sakke sai valkolakkinsa eilen. Lukion päättötilaisuus oli komeassa paikassa Temppelinaukion kirkossa. Siitä HP:lla ei ole kuvia, kun juhlan kutsuvieraita olivat vain ylioppilaiden vanhemmat sekä sisarukset. Timpan kanavilta löydät hienoja kuvia kirkkojuhlasta. Me muut keskityimme odottamaan yo-juhlien jatkumista kotona Eirassa, jonne Sakke haki meidät Jääkärinkadulta. Kuten kuvasta näet, isoäiti Ullalla oli vahva rooli juhlien järjestelyissä.
Vieraita oli tulossa kuutisenkymmentä. Heidät oli kutsuttu kolmessa aallossa kahden tunnin välein. Ensimmäisenä saapui Susannan serkku Saana Turusta. Ja sen jälkeen muita isoina ryppäinä.
Tervetulomaljojen jälkeen vuorossa olivat onnittelupuheet, joista Susannan puhe oli kaunis ja liikuttava. Hyvin puhuivat myös Ulla ja Timpan sisar Kristiina. Komeasti kaikui myös ison joukon onnittelulaulu Sakkelle, joka on kaikkien rakastama.
Timppa ja Susanna tarjoilivat täyden kolmen ruokalajin päivällisen, toki noutopöydästä: tarjolla oli lohta ja lihaa ulkogrillistä, monelaisia salaatteja. Jälkiruokana oli kahvi ja Ullan leipomat kakut, yhteensä kolme. Juhlapäydän ohessa vieraat keskittyivät iloiseen seurusteluun ja kuulumisten vaihtoon. Erityisen ylpeänä tilaisuudessa liikkui HP:n sisko Johanna, ylpeänä siksi, että hänestä oli neljä kuukautta aikaisemmin tullut isoäiti. Vauva Rasmuskin oli paikalla, mutta häntä HP ei kuvannut.
Viimeisessä sisäkuvassa on Sakke kolmen kumminsa kanssa: Susannan serkut Jussi, Saana ja Iina olivat syystäkin ylpeitä ja iloisia.
Ja vielä yksi kuva. Kun ilma iltaa kohden lämpeni, Timppa avasi ulkobaarin, joka saikin kohtuullisen suosion.
Lämpimät kiitokset Halosille upean juhlan järjestämisestä. Olihan mukavaa yhdessäoloa. Ja Sakkelle Vielä kerran parhaat onnittelut sekä onnea edessä oleviin pääsykokeisiin.

No comments: