Wednesday, February 21, 2024

Sakke on nyt tykkimies Halonen

Tammikuun saapumiserän alokkaiden valatilaisuus Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä oli jälleen komea tilaisuus, johon Sakken kotijoukoista osallistuivat vanhemmat Susanna ja Timo sekä isoäiti Ulla. Juhlan kulku oli sama kuin Kustin valatilaisuudessa kuusi vuotta sitten (ks. blogi 14.2.2018). Blogin kuvat ovat Ullan ottamia, teksti on HP:n, joka oli estynyt osallistumasta. Muita sen sijaan oli paikalla runsaasti, noin kaksi tuhatta alokasta ja noin seitsemän tuhatta heidän kutsumiaan vieraita. Sotilasvalan esilukijaksi oli kutsuttu Katri-Helena.
Vieraille kaikkein mieleenpainuvinta oli tutustuminen kasarmiin, jota Sakke esitteli. Hänen yksikkönsä on tykkipatteri, jossa Sakke koulutetaan tuliaseman puolustajaksi. Myöhemmin keväällä selviää, mitä lisäkoulutusta hän tulee saamaan. Sakkea itseään kiinnostaa koulutus valmiusjoukkoihin, jotka varusmieskauden päätyttyä tulevat olemaan ikään kuin nopeassa valmiudessa puolustustehtäviin. Tarkkasilmäinen lukija huomaa, miten Susanna on kiivennyt panssarivaunun johtajan paikalle.
Valan jälkeen Sakke sai viikonloppuloman, jonka aikana hän kävi tervehdyskäynnillä Jääkärinkadulla. Iloinen oli tuore tykkimies, ja ylpeitä olivat myös hänen isovanhempansa.
Sakke, ei muuta kuin reipasta mieltä. Näinä aikoina kunnon maanpuolustajia tarvitaan.

No comments: