Wednesday, July 31, 2024

Jää hyvästi, Päijänteen Toukola

Me yli 80-vuotiaat elämme luopumisen aikaa, jos kohta lastenlasten elämä ja saavutukset antavat mahtavasti lisää virtaa. Kuluvan kesän suuria muutoksia oli, kun laitoimme juhannuksen jälkeen kesäpaikkamme Toukolan Korpilahden Varpusenlinnassa myyntiin. Emme enää jaksaneet hoitaa paikkaa itseämme tyydyttävällä tavalla eivätkä lapsetkaan olleet halukkaita ottamaan vastuuta, heillä kun on omat tapansa viettää vapaa-aikaa. Ei muuta kuin Toukola myyntiin, ja kun hinta laitettin sopivaksi ja välittäjä teki paikasta oivan esittelyvideon, ostajia ilmaantui kosolti heti ensimmäisen tunnin aikana. Kun välittäjän puhelin soi kuumana, myynti-ilmoitus poistettiin verkosta neljän tunnin päästä. Kauppa syntyi ensimmäisen soittajan kanssa, joka noin tunnin kuluttua ilmoitti puhelimessa ostavansa Toukolan, jos se on niin hieno kuin kuvat kertoivat. Ja olihan se, ja ostaja maksoi pyydetyn hinnan.
Kun HP sairasti jalkaansa, myynti- ja muuttovastuu jäi Ullalle, joka selvisi urakastaan hienosti. Hyvänä päätoimisena avustajana hänellä oli koko ajan tyttärenpoika Sakke, joka paitsi kantoi tavaroita myös ajoi autoa, kun veimme tarpeettomiksi käyneitä tavaroita Jyväskylään kaatopaikalle. Muuttopäivänä avustajina olivat myös Juha, Susanna ja Timo. Muutto tehtiin kahdella pakettiautolla, jotka Timo ja Juha olivat vuokranneet. Pääosa kalusteista ja muusta irtaimistosta vietiin Korppooseen, josta Susanna ja Timo olivat ostaneet entisen luotsitilan, jonka kunnostusta vapaa-ajan asunnoksi he jatkavat. Tästä HP kirjoittaa oman blogin jahka pääsemme siellä käymään.
Ja lopuksi kuva riisutusta takkahuoneesta, joka oli HP:n mielipaikka yli 40 vuoden ajan. Kelpasi siinä tulistella ja fiilistellä sekä miettiä maailman menoa.
Jää hyvästi Toukola! Eromme haikeutta lievittää se, että saitte kunnolliset uudet emännän ja isännän. Leppoisia oloja myös teille.

No comments: