Saturday, April 14, 2007

Otto, Jussi ja Huuliharppukostaja

Käymme lauantaisin Lidlissä, josta on tullut suokkikauppamme hintojensa, pienen kokonsa sekä runsaan ja omaleimaisen valikoimansa takia. Tänään tein pienehkön löydön, ostin yhdeksällä eurolla Sergio Leonen "Huuliharppukostajan" DVD:nä. Filmin pääosissa ovat Charles Bronson, Henry Fonda ja Claudia Cardinale. Mielestäni "Huuliharppukostaja" on länkkärien klassikkoja siinä kuin Clint Eastwoodin "Hyvät, pahat ja rumat" sekä John Waynen, Dean Martinin ja Ricky Nelsonin "Rio Bravo".

Nyt jo varmaan kysytte, miten sisareni Johannan pojat liittyvät tähän filmiin. Tarina on seuraava: Kesänkorvalla 1990 vietimme Jyväskylässä Susannan lakkiaisia, ja Arolan perhe oli tullut juhliin Helsingistä. Kun vanhemmilla ei ollut mitään kiirettä, Otto (10 v.) ja Jussi (7 v.) katselivat Juhan (21 v.) huoneessa lasten videoita. Kun ne loppuivat, pojat sanoivat vanhemmilleen, että lähdetään jo kotiin, kun kaikki filmit on katsottu. Silloin heitin mielestäni osuvan repliikin ja sanoin: "Älkää vaan katsoko sitä Huuliharppukostajaa, se on ihan liian jännä" (K15). Kuului viuhahdus kun pojat syöksyivät television ääreen. Ynnä pysyivät siellä seuraavat kaksi ja puoli tuntia, minkä verran elokuva kestää. Sitä en ole koskaan miettinyt, mitä kasvatuspsykologit asiasta sanoisivat.

Lopuksi vihje oluen ystäville: Sesongin päättyessä Alko myy, ainakin Jyväskylässä, Nokian Panimon "Nokian Talvi" -olutta (6 %) puoleen hintaan, 1,29 euroa pullo. Käyttäkää hyväksenne, sillä Vanhasen II-hallitus tulee nostamaan viinan hintoja, joita Vanhasen I vähän aikaa sitten laski. Tutkimattomia ovat nämä poliitikkojen aivoitukset.

3 comments:

GrillSymbol said...

Tasu,

jos nostavat alkoholiveroa niin ei muuta kun tuulipuku päälle ja Tallinaan. Sen me suomalaiset osaamme.

oki

Anonymous said...

Moi!

Oli hauska lukea teksti, koska muistan tapahtuman hyvin! Okin huoneessa tosiaan jännitettiin, joten voi sanoa repliikkisi toimineen varsin tehokkaasti. =)

Muistiini on jäänyt myös television virittäminen, joka tapahtui silloin mekaanisesti sellaista tikkua vääntämällä. Ei ollut vielä digeistä sun muista tietoakaan.


t. Otto

Pappa's Blog said...

Tere Otto
Kiva kun muistat, varmaan Jussikin sen muistaa. Oikeassa olet, pelit olivat silloin alkeelliset, mutta filmi sen verran hyvä, että sitä kelpasi katsoa videolta pienestä vanhasta teeveestä.
Mukavaa kun vastasit. Kommentit motivoivat bloginpitäjää.
Hyvää kevättä
Kummisetä