Wednesday, March 5, 2008

Opiskelua sänkykamarissa

Presidentti Urho Kekkonen seurusteli aikoinaan ruotsinkielisen everstinlesken kanssa. Toimittajalegenda Knut Möller totesi muistelmissaan, että "kaikesta näki, että Kekkosen ruotsi oli sänkykamarissa opiskeltu".

Pääministeri Matti Vanhanen on opiskellut sänkykamarissa ihan muita asioita, vaikka hänen olisi tullut jo vuosikausia sitten keskittyä ainakin englannin opiskeluun. Kun Vanhanen toistuvasti munaa itsensä kansainvälisissä yhteyksissä kyvyttömyydellään kommunoikoida vierailla kielillä, ei tätä lainkaan paranna se arvostelukyvyn puute, jota hän on osoittanut haastamalla oikeuteen entisen rakastajattensa Susan Ruususen (ent. Kuronen). Käräjäoikeus puolestaan osoitti ryhdikkyyttä, tosin lautamiesten äänillä - virkatuomari kun saattoi ajatella omaa urakehitystään - katsomalla, etteivät Kuronen eikä hänen kustantajansa olleet syyllistyneet rikokseen.

Ex-suurlähettiläs Richar Myllerin mukaan Amerikassa saakka kysytään, eikö Suomella ole lähettää maailmalle yhtään kyvykkäämpiä miehiä kuin Vanhanen. Tasapuolisuuden nimissä on todettava, että Vanhasen tasolle Myller niputtaa myös ulkoministeri Ilkka Kanervan.

Itsekään en voi ylpeillä vieraiden kielten taidollani, mutta minä olenkin vain pienen kotoisen heimon päällikkö, en pääministeri.

6 comments:

Anonymous said...

Tere
Totta haastat heimopäällikkö
Terv Jonnu

Pappa's Blog said...

Me journalistit lähdemme siitä, ettei poliitikoista tarvitse tehdä pilaa, he sen puolen ihan itse. Vanhasen Susan-projekti ja siihen liittyvä "oikeustaistelu" yksityisyyden suojasta on tästä mallikas esimerkki. Olisihan se pääministerille kovin sopivaa, jos yksityiselämän toilailuista vaiettaisiin, kuten sekin, ettei ministerien heikkoa kielitaitoa tuotaisi esiin. Miten politiikan kärkipaikoille onkaan siunaantunut tuollaisia ummikkoja. Ihan sitä kaipailee Sorsaa, Virolaista, Väyrystä, Lipposta, Ahoa ja Tuomiojaa.

Anonymous said...

Jep,
Jos työkokemus ennen Eduskuntaan siirtymistä löytyy pelkästään Kehäsanomista, niin mitä muuta voi odottaa?

oki

Anonymous said...

Kaipaatko Ahoa, tuota Kannuksen shriffiä, Sitran yliasiamiestä, Hiihtoliiton puheenjohtajaa, joka julistaa John Mc Canin voittoa. Haloo? sama kun Keke julistaisi Alonsoa varmaksi voittajaksi tulelevalla F1 kaudella.

Anonymous said...

edit; oki laitto Ahoa koskevan viestin

Pappa's Blog said...

Kaipailen Ahon kielitaitoa aina silloin kun näen, kuinka tuskaisessa tilanteessa Vanhanen on nykyisillä politiikan kotimarkkinoilla eli Brysselissä ym. Ahon suureksi ansioksi lasken kyllä sen, että ollessaan pääministerinä 1990-luvun alussa hän taivutti keskustapuolueen ja riittävän suuren osan keskustan kannattajista EU-jäsenyyden kannalle, ja näin kansanäänestyksessä syntyi se oikea tulos.