Thursday, October 16, 2008

Kulttuurimatkalla Tallinnassa

Muutama tunti sitten (torstaina klo 17) palasin kolmen päivän matkalta Tallinnasta, ja juuri sain pakattua laukkuni uudelleen huomenaamuna alkavaa Maltan-matkaa varten.
Tallinnassa olimme korpilahtisten ystäviemme kanssa. Mukana olivat Laurilat, Lehmusjoet ja Peltoniemet, siis kokenut 8-henkinen ryhmä, monet kerrat Tallinnassakin käynyt.
Uutuuskohteena meillä oli kolme vuotta vanha KUMU eli Eesti Kunstimuuseum. Komea rakennus, jonka on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori. Museossa oli esillä mm. klassista taidetta, sosialismin tuotteita ja moderneja teoksia. Vaikuttava oli "puhuvien päiden" kokoelma; meille tuttuja olivat Lenin, Stalin ja Aleksanteri II. Veistokset todella olivat äänessä, sillä monet kohdehenkilöt puhuivat toistensa päälle omalla autenttisella äänellään.

Toisena kulttuurikohteena oli vanha tuttu, Estonia-teatteri, jossa nautimme Giuseppe Werdin Rigoletton (1851). Pääaterian söimme tutun kaavan mukaan vanhassa kaupungissa. Laiva oli pari kuukautta vanha Baltic Princess, kaikin puolin hieno ja mukava isohko alus.
Miksi sitten pakkasin laukkuni Maltaa varten, siitä kerron runsaan viikon kuluttua.

No comments: