Sunday, December 28, 2008

Ensi joulumme Helsingissä

Vaikka otimme Jääkärinkadun asuntomme haltuun jo syksyllä 2007, vietimme viime vuoden joulun vielä Jyväskylässä. Nyt uudet perinteet rakentuivat pääkaupungissa.
Joulun vietto alkoi käynnillä Hietaniemen hautausmaalla, jossa klo 15-16 aikaan oli tuhansia helsinkiläisiä. Mannerheimin haudalla oli kunniavartio koko iltapäivän, oli veteraani- ja reserviläisjärjestöjen edustajia ja armeijan upseereita. Klo 15.30-16.00 vuorossa olivat reservin kenraalit, joista Heimopäällikön lanko Pentti Airio on kuvassa vasemmalla. Tilaisuus oli harras, sillä kenttäpiispa puhui joulun evankeliumista ja iso mieskuoro lauloi joulun lauluja.
Jouluaattoa vietimme Lapinlahdenkadulla Susannan ja Timon kotona. Illallisesta (kalaa, kinkkua, laatikoita ym.) vastasi Timo avustajinaan Susanna ja Ulla. Juha oli laittanut sillit ja silakat.

Illallispöytään asettuivat Ulla, Susanna ja Antti,
sekä Sakke, Touko ja Timo

ynnä Kusti.


Ennen joulupukin saapumista joukkoon liittyi vielä Juhan perhe, joka oli ollut alkuillan Satun siskon perheen vieraana Kirkkonummella.Lapset eivät pelänneet joulupukkia, jonka ääni ja maneerit muistuttivat heidän mukaansa aika tavalla Heimopäällikköä. Arvailtavaksi kuitenkin jäi, oliko kyseessä sittenkin Heimopäällikön serkku, joka asustelee Korvatunturilla.

Joulupäivän kalkkunapäivällinen tarjoiltiin Jääkärinkadulla. Paikalla oli kaikkiaan 11 aikuista ja kuusi lasta: Haloset Helsingistä, Perkot ja Antti Halonen Espoosta, Härköset Kirkkonummelta ja Jääskeläiset Jyväskylästä.Tapaninpäivänä käynnistyi sitten kinkunsulatus, kun olimme isolla joukolla luistelemassa Helsingin asematorin luistinradalla.

No comments: