Monday, August 15, 2011

Karhu-Kopla toistamiseen Hovimäessä

Kuten blogin lukijat muistavat, kesän vakiojuttuja on raportti Karhu-Koplan vuositapaamisesta. Viime vuonna olimme Helsingissä, 2009 Sotkamossa ja 2008 Kangasalan Hovimäessä (ks. 11.9.2008). Kun kierto on lyhyt, jälleen oli Hovimäen vuoro. Kaarina ja Olavi olivat rakentaneet kahdelle päivälle jälleen mukavan ohjelman. Tulopäivän iltana katsoimme Kangasalan Ramppi-kesäteatterissa emeritus professori Aulis Aarnion kirjoittaman näytelmän "Muistat sie Monrepos´n?", joka oli kuvaus Kangasalan ihmisten ja siirtoväen kohtaamisesta jatkosodan vuosina. Ihan hyvin tehty esitys, jonka ulkoisetkin puitteet (lavastus, katsomo, kaunis ilma, ym.) olivat kunnossa.


Uutta Hovimäessä oli huvimaja, jonka avajaisia oli vietetty muutamaa päivää aikaisemmin. Karhu-Kopla oli toinen ryhmä, joka sai nauttia huvimajan tunnelmasta.


Perinteinen loppupotretti (kopla ilman daameja) otettiin Haralanharjulla Kangasalan Suinulassa. Seurassamme oli myös Sakari Topelius, joka ihastui paikkaan niin että kirjoitti 1853 tunnetun runonsa "Kesäpäivä Kangasalla". Muutaman muunkin kulttuurikohteen katsastimme.


No comments: