Thursday, August 18, 2011

Toscanan auringon alla I/III

HP sai heimoltaan syntymäpäivälahjaksi viikon matkan heinäkuiseen Toscanaan, jonne me kaikki (yhteensä 10) matkustimme. Tukikohtamme oli Castello di Grotta, satoja vuosia vanha linna noin kahden tunnin ajon päässä Rooman lentokentältä ja lähellä Siennan kaupunkia. Isäntämme väitti, että kuvassa näkyvä linnan vanhempi osa olisi jopa tuhat vuotta vanha.

Meillä oli käytössä linnan nuorempi osa, jolla oli ikää vaatimattomat neljä sataa vuotta. Alakuvassa näkyvä 400-vuotias oli tyylikkäästi rakennettu turistien käyttöön, mutta vanhan linnan tunnelma oli hyvin säilynyt. Viisi makuuhuonetta, moderni keittiö, ruokasali, iso juhlasali takkoineen, kolme kylpyhuonetta, seurustelutiloja, yhteensä jotain 500 neliötä. Kun viikon vuokran jakaa kymmenellä, ei ollut kalliskaan, edullinen pikemminkin.

Kun ohjelmamme oli vapaan sorttinen, usein tapasimme takkahuoneessa.

Aamiaiselle ja päivälliselle kokoonnuimme ruokasaliin. Ulla valmisti aamiaisen, Juha ja Timo taas päivällisen. Sen verran oli maukasta, ettei tullut mieleen vierailla paikallisissa ravintoloissa, mitä nyt pari kertaa pizzalla - Italiassa kun oltiin.


Ulkoilman lämpötila oli päivällä päälle kolmenkymmenen, joten kahvit oli mukava juoda varjossa puun alla.


Castello di Grottan puutarha oli komea ja hyvin hoidettu. Tässä yksi kuvakulma.


Matkakronikan jatko-osat ilmestyvät lähipäivinä. Pysykää kanavalla.



No comments: